Sport

2012.11.02. 12:31

DVSC - Jó esély van Mészáros szereplésére

A szurkolók bízhatnak benne, hogy a Paks ellen nem kell alkalmi védelemmel felállnia a Lokinak.

A szurkolók bízhatnak benne, hogy a Paks ellen nem kell alkalmi védelemmel felállnia a Lokinak.Bár a debrecenieknél többen is gyengébb teljesítményt nyújtottak a legutóbbi forduló rangadóján Székesfehérvárott, a 3–1-es vereségben jócskán közrejátszott az a tény is, hogy a DVSC-TEVA sosem látott védelemmel kényszerült kiállni a Videoton ellen. A két szélső hátvéd (Nagy Zoltán és Korhut Mihály) között egy alkalmi belső védőpáros, Dajan Simac és a csatár Ibrahima Sidibe próbálta meg a hazai támadásokat visszaverni. A szenegáli támadó a sérült Mészáros Norbert helyére ugrott be, mert a válogatott hátvéden túl a szintén középhátvéd Máté Péter és Szűcs István sem állhatott Kondás Elemér vezetőedző rendelkezésére.

Nincs fájdalma

Úgy tűnik, a szombati, 18.30-tól kezdődő DVSC-TEVA–MVM Paks összecsapáson Mészáros visszatérhet a pályára, jelenleg ugyanis panaszmentes. – A combhajlítóizom-húzódásom a múlté, már a csapattal együtt edzek és valószínűleg vállalni tudom a játékot a paksiak ellen – fogalmazott a védő. – Nyilván valamelyest meg fogom érezni, hogy kihagytam két hetet, de a lényeg, hogy nincs fájdalmam és készen állok az előttem álló feladatra – szögezte le Mészáros, aki mellett Szűcs István is felépült, utóbbi néhány percet már játszott is szerdán a szentlőrinci kupamérkőzésen.

12 játékossal

– Masszív csapatnak tartom a Paksot, amely jobb gárda annál, mint amit a tabellán elfoglalt 14. helyezése sejtet – folytatta a Mészáros Norbert. – Az, hogy a táblázat alján szerepelnek, elsősorban annak köszönhető, hogy sok döntetlent játszottak az utóbbi időben, ám ne feledjük: pontot csentek a Fraditól és a Videotontól is! Ahogyan a legtöbb ellenfelünk, várhatóan a Paks is a biztonságos védekezést tartja majd szem előtt az Oláh Gábor utcán, azaz nem lesz egyszerű feltörni a védelmüket. Csak maximális koncentrációval, végig odafigyelve szerezhetjük meg a három pontot, de számunkra nagy előny, hogy a saját szurkolóink előtt kell csatába indulnunk, akiket méltán neveztetünk a csapat 12. játékosának. Bízom benne, hogy győzelemmel tudjuk meghálálni nekik a lelkes buzdítást – nyilatkozta a Naplónak a válogatott labdarúgó.

A DVSC-TEVA–MVM Paks bajnoki összecsapást a Hajdú Online szombaton este fél héttől élőben közvetíti.

HBN-TN

 

Kirakták az Egert

Az utolsó két „hazai" meccsét már nem az Oláh Gábor utcai stadionban vívja meg az Eger alakulata, a hevesieknek az ősz hátralévő részében a Vasas-pálya lesz az otthonuk. A cívisvárosiak azért mondták föl az egriek albérletét, mert a kedvezőtlen időjárási viszonyok nem teszik lehetővé, hogy a debreceni stadion gyepe két gárda mérkőzésit is elbírja. Mint ismert, a villanyvilágítás hiánya miatt az MLSZ nem engedélyezte a saját stadionjában játszani az újonc együttest, ezért az eddigi meccseit Debrecenben, illetve Diósgyőrben játszotta a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!