Sport

2012.09.05. 17:14

A lovakról szólt a vasárnap

Téglás - Az elbűvölő 3 éves csöppségek Marci nevű pónijukkal nagy sikert arattak.

Téglás - Az elbűvölő 3 éves csöppségek Marci nevű pónijukkal nagy sikert arattak.Szeptember első hétvégéjén ismét a fogathajtóké volt a főszerep a városi sportpályán a Hajdúsági Hagyományőrző Lovasklub és Téglás Város Önkormányzata szervezésében.

A magyar nép lóra termett, mi sem bizonyítja jobban ezt a megannyi elsimerés, amit eddig a magyarok a lovas sportokban elértek- fogalmazott Czibere Béla polgármester köszöntőjében. Bizonyíték erre az augusztus 22-26. között megrendezett XIX. Duna-Alpesi Kupa, melyen Lázár Vilmos és a magyar csapat is aranyérmes lett, így Európában ismét a magyarok a legjobbak.

A hagyományokhoz híven pónifogatok akadályhajtásával indult a nap, majd a kettesfogatok első fordulójával folytatódott. A Hajdúsági Hagyományőrző Lovasklub pincepörköltjének elfogyasztása után kezdődhetett a kettesfogatok akadályhajtásának második fordulója. Az első hat legjobb közül pedig összevetés során dőlt el ki is lett a mai verseny győztese.

Nem lehet elég korán elkezdeni, erre bizonyítékul szolgált Szabó Panna és Czibere Lili, akik bár a versenyben nem vettek részt mégis végigmentek a pályán, igaz még most a nagyapa Szabó Imre segítsége jól jött. Az elbűvölő 3 éves csöppségek Marci nevű pónijukkal nagy sikert arattak.

HBN

 

Eredmények:

Pónifogatok akadályhajtása:

1. Szigeti György

2. Kovács Nándor

3. ifj. Tóth János

 

Kettes fogatok:

1. Fróna Antal

2. Nagy János

3. Zolnai András

4. Domokos Sándor

5. ifj. Molnár Imre

6. Békési István

 

További elismerések, különdíjazottak:

Különdíjban részesítették Antal Sándort a Hajdúsági Hagyományőrző Lovasklub elnökét, a rendezvény főszervezőjét, Szabó Pannát és Czibere Lilit. A Két korsó söröző pedig ajándékcsomagot ajánlott fel Antal Máténak.

A születésnaposokról sem feledkeztek meg, Móricz Mihályt e jeles napon tortával köszöntötték a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!