Sport

2012.08.13. 13:13

London 2012 - Risztov aranya 34-szeres nyereményt ért a bukmékereknél

Budapest, 2012. augusztus 13., hétfő (MTI) - A magyar versenyzők közül Risztov Évának a londoni olimpia 10 km-es hosszútávúszó számában aratott győzelme lepte meg a legjobban a William Hill bukmékereit.

Budapest, 2012. augusztus 13., hétfő (MTI) - A magyar versenyzők közül Risztov Évának a londoni olimpia 10 km-es hosszútávúszó számában aratott győzelme lepte meg a legjobban a William Hill bukmékereit.A Fortunaweb.hu szerencsejáték hírportál hétfői tájékoztatása szerint a legtekintélyesebbnek tartott brit fogadóiroda az ötkarikás játékok megnyitójának napján még 34-szeres nyereményt kínált a magyar úszó olimpiai elsőségére, és két társával együtt csupán holtversenyben a 14-16. helyre jelölte a 10 km-es táv esélyesei között. A londoni "bukik" a verseny közeledtével valamit már sejthettek Risztov jó szerepléséről, mert egy nappal a rajt előtt már a negyedik helyre tették a favoritok listáján, a nyereményszorzóját pedig 9-re csökkentették.

A magyar aranyérmesek közül a második helyen a kardvívó Szilágyi Áron sikere fizetett a legjobban. Őt a hetedik helyre jelölték az esélyesek rangsorában, olimpiai diadala pedig 13-szoros pénzt hozott a rá fogadóknak.

A William Hill sportfogadási szakértőinek a nyolcból négy magyar aranyérmest sikerült előre helyesen megtippelniük: az úszó Gyurta Dániel (200 m mell), a tornász Berki Krisztián (lólengés), a kalapácsvető Pars Krisztián és a kajakozó Kozák Danuta (500 m) olimpiai elsősége papírformának számított.

A Dombi, Kökény kajakkettest (1000 m) és a magyar női kajaknégyest (500 m) a második helyre tették az esélyesek között, náluk mindkét esetben csak a német egységet ítélték jobbnak. A magyar versenyzők azonban rácáfoltak a londoni bukik jóslatára, és olimpiai bajnokok lettek.

Az érmet nem szerzett magyar sportolók közül még a 4x100 méteres magyar férfi vegyesváltó szereplése érte váratlanul a William Hill oddsmestereit. Cseh Lászlóékat a játékok rajtja előtt még a győzelemre legkevésbé esélyes váltók között, holtversenyben a tizedik helyen tartották számon. Elsőségükre kereken 100-szoros nyereményt ígértek, ami egyébként akkor a legnagyobb felkínált odds volt náluk. Ehhez képest igazán elismerésre méltó a magyar úszóváltó ötödik helyezése. Szintén várakozáson felüli eredményt ért el a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelyet előzetesen csak a hetedik-nyolcadik helyre vártak a szigetországi iroda bukmékerei, Nagy Lászlóék azonban a negyedik helyen végeztek.

A William Hill összességében 7 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérmet jósolt a magyar sportolóknak, akik ezt – az aranyak, valamint a dobogós helyezések számát tekintve is – túlszárnyalva 8-4-5-ös mérleggel zárták a londoni olimpiát.

MTI


 

El tudják képzelni, mi lett volna, ha az 1996-os atlantai olimpián a magyar futball válogatott aranyérmet szerez? Sándor Tamással, Dombi Tiborral, Szatmári Csabával, Madar Tamással és Pető Zoltánnal, a Loki akkori kedvenceivel. Nekik nem sikerült, pedig ha lovas kocsin érkeztek volna is ezrek várták volna őket.

A látvány ismerős: repülőgép gördül a fogadóépület elé, a pilótafülkéből nemzeti zászlót lobogtatnak, és egy aranyérmen csillan meg a napfény. Sokszor látott képek olimpia után, ám ezúttal nem a Ferihegyen landolt az aranygép, hanem Debrecenben, sporttörténelmet írva. 

Emlékezetes fogadtatásban részesült a londoni olimpia debreceni bajnoka, Risztov Éva, akit előbb a Debreceni Repülőtéren, majd a Városháza előtt köszöntöttek több százan. Az ütemes vastaps, a „Szép volt, Éva” és a Ria, ria, Hungária” skandálása egyértelművé tette, a kiváló úszónőre nagyon büszkék a cívisvárosiak.

Kovács Rita, az 1996-os medencés olimpikom nosztalgiávala szívében nézte a közvetítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!