Risztov Éva a bajnokok bajnoka

Risztov Éva a bajnokok bajnoka
Debrecen. Emlékezetes fogadtatásban részesült a londoni olimpia debreceni bajnoka, Risztov Éva, akit előbb a Debreceni Repülőtéren, majd a Városháza előtt köszöntöttek több százan. Az ütemes vastaps, a „Szép volt, Éva” és a Ria, ria, Hungária” skandálása egyértelművé tette, a kiváló úszónőre nagyon büszkék a cívisvárosiak.

 

„Itthon vagyok!”

– Ha tudtam volna, hogy ilyen jó érzés olimpiai bajnoknak lenni, akkor hamarabb megszerzem ezt az aranyérmet – mondta nevetve több száz szurkoló előtt Risztov Éva a Debreceni Repülőtér várótermében péntek délelőtt. A reméltnél is sokkal nagyobb tömeg hatalmas tapssal és éljenzéssel fogadta a cívisváros olimpiai bajnokát, aki rögtön „megajándékozta” a város lakóit. – Ez a siker nemcsak az enyém, hanem mindazoké, akik kicsit is segítettek nekem, így egész Debrecené is! Eddig soha életemben nem éreztem azt, hogy valahol otthon lennék, de most itthon vagyok! – mondta elcsukló hangon az „aranyos” úszóhölgy, amire a drukkerek rögtön kórusban válaszoltak: „Ez Debrecen!” – skandálta a tömeg.

 

Megismételhetetlen siker

Risztov Éván kívül Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét is hosszú percekig faggatták az újságírók. – Minden szempontból páratlan és megismételhetetlen ez az aranyérem, természetes, hogy az ember elérzékenyül egy ilyen fantasztikus eredmény láttán. Korábban meg sem fordult a fejemben, hogy egy monotonnak mondott sportág közel kétórás versenyét végig lehet izgulni. Hihetetlen volt a futam, a komplett angol kormány ott ült mellettünk a lelátón, hiszen aranyra vártak ők is. De amikor végérvényesen eldőlt, hogy Payne lecsúszik a dobogóról, David Cameronék is Évának szurkoltak. Megmondom őszintén, halálra izgultuk magunkat, erre Évi azt mondta a verseny után, ha kellett volna, akkor tovább fokozza a tempót… Fantasztikus sportoló, és debreceni!!! – mondta boldogan a cívisváros első embere.

 

Pokolból a mennybe

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője nem titkolta, elérzékenyült, amikor Risztov Éva felállhatott a dobogó legfelső fokára. – Férfiasan bevallom, megkönnyeztem az eredményhirdetést, de ezt nem is lehetett másként átélni. Igazából még mindig meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem, ez a valóság. Sportvezetőként annál nagyobb diadalt nem lehet elérni, minthogy a versenyzőnk olimpiai bajnok legyen, így nem meglepő, hogy ennél nagyobb sikerélményem még nem volt. Nálam Évi azért a bajnokok bajnoka, mert mielőtt a csúcsra ért, előtte megjárta a poklok kapuit is. De úgy érzem, erre is szüksége volt ahhoz, hogy most olimpiai aranyérem lógjon a nyakában – fogalmazott Orendi Mihály. HBN-BNTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából