Sport - Foci

2008.04.28. 13:30

Botrány az Újfehértó–Nagykálló meccs után

<p>Botrányos véget ért az Újfehértó–Nagykálló (2–1) megyei első osztályú futballmeccs. A nyíregyházi Vasút-pályán letudott összecsapás befejezését követően többen nekirontottak a játékvezetői asszisztensnek – Hegedüs I. Csabának.</p>

– A lefújás után az öltözőbe vonultunk, amikor húsz-harminc nagykállói szurkoló megtámadott, nyilvánvalóan engem pécéztek ki – ecsetelte az eseményeket Hegedüs I. Csaba.

– Nem nehéz kitalálni, az bosszantotta őket, hogy legalább öt kállói akciót állítottam meg lesen, tiszta a lelkiismeretem, valamennyi eset egyértelmű volt. Mindezért akartak megbüntetni: egy teli kólásüveggel fejen dobtak, többször megütöttek, ebben a helyzetben védnem kellett magamat. Hétfőn feljelentést tettem a rendőrségen, ehhez még annyit: a nézők mellett a vendégek tizenhármas számú labdarúgója is bántalmazott.
Nos, a mérkőzés történéseit taglaló jegyzőkönyv szerint a megnevezett futballista, Fodor Tamás is belekeveredett a verekedésbe. Az üggyel kapcsolatban nyilatkozatot adott ki az NVSE vezetősége.

– A Nagykálló VSE elnöksége elhatárolódik és elítéli az Újfehértó–Nagykálló labdarúgó mérkőzés után történt szurkolói magatartást. Elítéli ugyanúgy azt a játékvezetői (asszisztensi) magatartást is, mely ítéleteiben és a mérkőzés után verbálisan is provokatív volt (tudomásunk szerint nem az első esetben) a szurkolókkal szemben. És elítéli mindkét fél agresszív magatartását, mely tettlegességig fajult különböző segédeszközök használatával együtt (üdítős flakon, partjelző zászlója).

Ugyanakkor teljes mértékig kiállunk és minden fórumon meg kívánjuk védeni azokat a sportolóinkat akik ezt a magatartást elítélik és próbálják megakadályozni, és ezért igaztalan vádak érik. A játékvezető asszisztens által megemlített játékos látva a játékvezetői kijáratnál várakozó feldühödött szurkolókat próbálta a sportszerűség alapelveit figyelembe véve lecsillapítani őket, ő sem tettlegesen, sem szóban a játékvezetőket nem inzultálta, ezért nem értjük az őt ért vádakat, mely több jelenlévő tanú egyöntetű elmondása szerint történt.

Labdarúgónk körülbelül nyolc éve a felnőttkeretünk tagja, soha semmilyen összetűzésbe nem keveredett a játékvezetőkkel, őt hasonló vádak nem érték. Elnökségünk több mint hét éves tevékenysége alatt sem játékosok, sem szurkolók, sem vezetők részéről atrocitások a játékvezetőket nem érték, és mélységesen elhatárolódunk minden ilyen viselkedéstől.

- Koncz Tibor -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!