ORFK

2024.03.07. 21:46

Tíz, gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedett fiatal állhat munkába a rendőrségnél

Tíz, gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedett fiatal állhat munkába a rendőrségnél az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Belügyminisztérium által indított Apponyi Franciska Jövőműhely Program együttműködése keretében - jelentették be csütörtökön Budapesten.

MW

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart az Apponyi Franciska Jövőmûhely Program és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) együttműködésérõl a fővárosban, a Rendőrségi Igazgatási Központban 2024. március 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Fülöp Attila, a belügyi tárca gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: a programot négy hónappal ezelőtt indították útjára annak érdekében, hogy segítsék a gyermekvédelmi szakellátásban felnőtt fiatalok életét, pályaválasztását és munkához juttassák őket. 

Az elmúlt időszak képzéseinek, illetve az ORFK által biztosított mentorok segítségének köszönhetően elindították tíz fiatal életútját, vagyis kinyitották a gyermekvédelem kapuját - fogalmazott az államtitkár. 

Közlése szerint 

a program folytatásaképpen további munkáltatókkal, havonta átlagban egy foglalkoztatóval kívánnak szerződést kötni; olyan foglalkoztatókkal, amelyek készek kinyitni a saját kapujukat a gyermekvédelemben felnőtt fiatalok előtt. 

Fülöp Attila példaként említette, hogy már sikerült együttműködési megállapodást kötni az OTP-vel és az OPUS GLOBAL-lal is. 

Pozsgai Zsolt, az ORFK személyügyi helyettes vezetője hangsúlyozta, hogy

 a rendőrség elsőként csatlakozott a programhoz. 

Elmondta, a rendőrség 50 ezer alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb munkáltatója, így számos lehetőséget tud kínálni a gyermekvédelemben felnőtt fiatalok számára: rendőrré is válhatnak, de fegyveres biztonsági őrök, határvadászok vagy közalkalmazotti státuszú munkavállalók is lehetnek. 

A novemberben indult képzések nyomán hét fiatal a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál helyezkedhet el, további három a Csongrád-Csanád, a Hajdú-Bihar és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál kaphat állást

 - sorolta. 

Reményeik szerint a fiatalok gyökeret eresztenek a rendőri szervezeteknél - mondta a vezérőrnagy. 

A sajtótájékoztató végén emléklapot vehettek át a programban részt vevő fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában