Moszkvai merénylet

2024.03.23. 14:39

Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelem támogatása mellett

Orbán Viktor miniszterelnök levélben részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin elnöknek és Oroszország valamennyi polgárának a moszkvai Crocus City Hallban végrehajtott brutális terrortámadás kapcsán – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfői találkozójának második napján, 2024. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mindannyiunkat lesújtottak a képsorok, a halottak, a sebesültek és a pusztítás látványa – írta Orbán Viktor, aki az áldozatok családjainak sok erőt, a sebesülteknek pedig mielőbbi teljes felépülést kívánt.

Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelem támogatása mellett, ezért biztosítom Elnök urat, hogy a jövőben is hozzájárulunk a terrorellenes nemzetközi műveletek fokozásához. Imádkozunk az áldozatokért és családjaikért

– zárta levelét a miniszterelnök.

Kövér László: Magyarország határozottan elítéli a terrorizmus minden formáját

Magyarország határozottan elítéli a terrorizmust és készen áll arra, hogy minden lehetséges eszközzel hozzájáruljon a jövőben is a terrorizmus elleni küzdelemhez – írta az Országgyűlés elnöke orosz partnereinek küldött gyásztáviratában szombaton. Kövér László az orosz felsőház és az orosz alsóház elnökének, Valentyina Matvijenkónak és Vjacseszlav Vologyinnak címzett levelében úgy fogalmazott, nagy fájdalommal értesült a pénteki moszkvai terrortámadásról.
Kiemelte: a terrorizmus egy olyan globális kihívás, amellyel szemben a legszélesebb nemzetközi összefogásra és együttműködésre van szükség.

Magyarország határozottan elítéli a terrorizmus minden formáját és készen áll arra, hogy minden lehetséges eszközzel hozzájáruljon a jövőben is a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelemhez

– tette hozzá a házelnök. Kövér László őszinte részvétét fejezte ki orosz kollégáinak, Oroszország minden polgárának és különösen az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában