Voksolás

2024.03.23. 07:21

Magyar Péter lecsúszhat a júniusi EP-választásról

Csak meglévő párthoz csatlakozhatna a kormányellenes jogász – írja cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter jogász a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Magyar Péter Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be, amelyet politikai párttá kíván alakítani

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Ha személyesen Magyar Péter – vagy mozgalmának bármely tagja – az idei EP-választáson indulni akar, akkor egy már korábban bejegyzett pártnak kellene őt, illetve az érintett személyt jelölnie

– mondta el a Magyar Nemzet megkeresésére ifj. Lomnici Zoltán. A Századvég jogi szakértője kiemelte, hogy az Euró­pai Parlament választásán az a párt indulhat jelölőszervezetként, amely a szavazás kiírásakor már jogerősen bejegyzett párt volt.

Mint ismert, a köztársasági elnök március 12-én tűzte ki az EP-választások időpontját, míg Magyar Péter csak március 15-én jelentette be a pártalapítási szándékát.

Ifj. Lomnici Zoltán felhívta arra is a figyelmet, hogy

Magyarnak figyelnie kell arra a jövőben, hogy a vonatkozó szabályok szigorodásával tilos kampánypénzeket külföldről elfogadniuk a pártoknak.

A részletekért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában