Tárgyalás

2024.02.04. 16:09

Sopronbánfalván tartják a háromnapos rendkívüli kormányülést

A háromnapos esemény ma kezdődik és kedden zárul.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban 2023. július 13-án

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Hír Tv is beszámolt arról, hogy Sopronbánfalván tart kihelyezett ülést a kormány. A háromnapos esemény ma kezdődik és kedden zárul. 

Az ülésen megvitatják a rendkívüli EU-csúcs megállapodásának a következményeit, szó lehet a jegybank gazdaságélénkítő kamatcsökkentéséről, valamint arról, hogy közeledik az uniós parlamenti választás is.

A mai naptól várják a miniszterek érkezését a kihelyezett kormányülésre. A kabinet, mint eddig is több alkalommal, Sopronbánfalván, az egykori pálos, majd karmelita kolostorban kialakított szállodában tartja az ülését – írja a Kisalföld.hu.

Tavaly februárban és júliusban is a Sopronbánfalvi Kolostorban vitatták meg az éppen aktuális témákat. A helyszín biztosítása és az előkészületek már vasárnap délelőtt megkezdődtek kutyás rendőrökkel és civil ruhás biztonságiakkal. A zártkörű esemény minden alkalommal szigorú biztonsági intézkedések közepette zajlik, annak tartalmáról a sajtót a miniszterelnökség tájékoztatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában