Balesetveszélyesek

2024.01.28. 07:31

Szörnyű állapotban vannak a főváros által kiépített kerékpárutak

A Magyar Nemzet cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros által kiépített bicikliutak egy része tele van kátyúkkal, megtévesztő vagy lekopott felfestésekkel.

MW

Kerékpárút a Szent István körúton 2023. november 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A balliberális városvezetés 2019 óta több milliárd forintot áldozott a főváros kerékpárútjainak bővítésére, azonban azok fenntartására láthatóan szinte semmi pénzt nem áldoz a városvezetés. Így fordulhatott elő, hogy több, a Karácsony Gergely vezette főváros által kiépített bicikliúton, többek között a Váci és az Üllői úton is a közlekedők testi épségére veszélyes kátyúk, illetve befagyott tócsák találhatók, amelyen az óvatlan biciklizők könnyen komolyabb sérüléseket szenvedhetnek - hívja fel a figyelmet a lap. 

Számos helyen pedig a mostanra lekopott vagy a bizonytalan felfestések okoznak gondot, ugyanis a járókelőket, illetve az autósokat is megzavarhatják. Egyes esetekben a főváros munkatársai a biciklisáv kijelölése előtt nem távolították el a korábbi felfestéseket, így fordulhatott elő, hogy egy Geri-karókkal elválasztott biciklisáv kanyarodósáv és parkoló is maradt.

Máshol pedig nem festették újra az évek alatt lekopott felfestéseket, ezzel bizonytalan helyzetet teremtenek az ott elhaladókban, ugyanis sokan nem tudják értelmezni a kialakult helyzetet. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában