Hitvallás

2023.02.22. 22:23

Amerikai külügyi szakértő: Magyarország a szabadság utolsó bástyája az Európai Unión belül

Az amerikai külügyi szakértő üdvözölte, hogy a magyarok a saját országukat teszik az első helyre, egyúttal hitet tett a magyar identitás és szuverenitás megőrzésének fontossága mellett.

Shea Bradley-Farrell amerikai külpolitikai, nemzetbiztonsági szakértő, a Counterpoint Institute vezetője beszél az Alapjogokért Központ, Magyarországról: A szabadság utolsó európai fellegvára elnevezésű rendezvényén Budapesten 2023. február 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Magyarország ténylegesen az utolsó bástyája a szabadságnak az Európai Unión belül - hangoztatta Shea Bradley-Farrell amerikai külügyi szakértő, az Alapjogokért Központ vendégkutatója szerdán a M1 aktuális csatornán.

A külügyi szakértő a műsorban beszámolt arról, hogy könyvet ír Magyarországról, amelyben egyebek mellett a "magyar hitvallást" szeretné bemutatni, valamint azt, hogy miért fontos a szuverenitás és az identitás megőrzése.

Kitért arra: az amerikaiak jelenleg a média szemével látják a magyarokat, akiket homofóbnak és fasisztának mutatnak be. Egyúttal megjegyezte: ugyanez a média ugyanezekkel a jelzőkkel illeti az amerikai konzervatívokat is.

Úgy vélte, hogy az Egyesült Államok jelenlegi kormánya, annak magyarországi nagykövete, David Pressman, valamint az Európai Unió "abszolút félremagyarázza" a jogállamiság és a média magyarországi helyzetét.

Szerinte az amerikai vezetés dühös, mert Magyarország kiáll bizonyos értékekért az EU-n belül is: nem engedi be a az LMBTQ-propagandát az iskolákba és "nagyon is erősen" kiáll a békéért.

Azon kevesek közé tartozom Amerikában, akik nagyon hasonló véleményen vannak, mint Orbán Viktor miniszterelnök

 - fogalmazott.

Shea Bradley-Farrell kitért arra is, hogy Magyarország "nagyon jó szellemiséget képvisel", olyat, mint az Egyesült Államok az 1980-as években, amikor "ragaszkodtunk az alapvető tradicionális értékeinkhez". Közlése szerint lenyűgözte, ahogy Magyarországon a kisebbségeket és az ukrajnai háború elől menekülőket támogatják.

Az amerikai külügyi szakértő üdvözölte, hogy a magyarok a saját országukat teszik az első helyre, egyúttal hitet tett a magyar identitás és szuverenitás megőrzésének fontossága mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában