Támogatás

2023.02.16. 05:57

Alapjogokért Központ: egyre többen állnak ki Magyarország mellett

Egyre többen állnak ki Magyarország mellett, Mike Gonzales, a Heritage Foundation vezető munkatársa és Shea Bradley-Farrell, a Counterpoint Institute vezetője is bírálta Samantha Powert, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetőjét budapesti látogatását követően – közölte az Alapjogokért Központ.

Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatalának (USAID) vezetője Chisinauban 2021. november 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Dumitru Doru

Power február 9-én Budapestről tett közzé videót a Twitteren, melyben arról beszél, hogy a USAID igazgatójaként lehetősége van szerte a világon találkozni olyanokkal, akik a demokratikus intézmények megerősítésén, a független média felépítésén és az emberi jogok megvédésén, valamint érvényesítésén dolgoznak.   

„Itt vagyok Magyarországon, amely az egyik olyan ország Közép-Európában, ahol a USAID újraindította azokat a programjait, amelyek pontosan ezekkel a kihívásokkal foglalkoznak, és a következő napokban magyarokkal fogok találkozni, és arról fogunk beszélni, ők hogyan képzelik el a szebb jövőt” – mondta a videóban Power, aki az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete.   

Shea Bradley-Farrell szerint mindez „sületlenség”. Power szerinte „szándékosan félremagyarázza az emberi jogok, a sajtószabadság és a jogállamiság magyarországi helyzetét, mert Magyarország nem akar LMBT-tematikát az iskolákban, és békét akar Ukrajnában, nem pedig további háborúskodást”.   

„Lefordítom: a Biden-kormány destabilizálni próbálja az egyik NATO-szövetségesünket. Igen, ez ugyanaz a kormány, amely a keblére öleli Lulát és Petrót, két marxistát, akik megvetik Amerikát” – írta a Twitteren Mike Gonzalez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában