Segítség

2022.07.31. 16:02

Szívszorító: videóban keresnek családot egy árva csecsemőnek Munkácson

A kicsit anyukája születése után elhagyta, édesapjáról semmit nem tudni. Most örökbefogadó szülőket toboroznak neki.

A szívszorító videót a munkácsi kórház tette közzé, abban a reményben, hogy ezzel találnak majd otthont a csöppségnek. Mint mondták, a koraszülött kisfiú mindössze 900 grammal jött a világra április 28-án, édesanyja pedig szó nélkül magára hagyta a munkácsi kórházban. A csecsemőért a rokonai sem jelentkeztek, az is lehetséges, hogy édesapja a fronton harcol - írja a Bors.

Hogy ne kelljen állami gondozásba adni, az orvosok az intézményben tartották, ők és az ápolók gondoskodtak a cseperedő kicsiről, aki már azóta a 3 kilót is elérte és szerencsére már makk egészséges. Most azonban eljött az idő, hogy családra találjon, így a kórház dolgozói  a Munkácsi Városi Tanács segítségével egy videót készítettek a tündéri kisfiúról, hogy nevelőszülőket találjanak neki. 

Ha nem találunk olyan családot, aki hajlandó örökbe fogadni, akkor a baba egy regionális gyermekotthonba fog kerülni. Őszintén reméljük, hogy a videó megtekintése után a fiú szerető családra lel - írta a videó mellé a Városi Tanács. Mint mondták, a fiúnak még nincsen neve, de már jóváhagyták az elnevezéséről szóló határozatot, így kereszt- és vezetéknevet is kap nemsokára. 

Az ENSZ adatai szerint rengeteg a menekült ukrán gyermek, sokan közülük árvák, vagy pedig félárvák. A szervezet információi szerint a háborús övezetből percenként 55 gyerek menekül el. Emellett hatalmas annak a veszélye, hogy az Ukrajnában árván maradt kicsiket az oroszok a törvényeket megkerülve, jogszerűtlenül fogadják örökbe. Az árván maradt ukrán fiatalok tömegével érkeznek Magyarországra is, ezért több intézmény is az oktatásukat tervezi. 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!