Beatrix férjhez megy

2020.02.08. 11:47

II. Erzsébet újabb unokája köt házasságot

Újabb esküvő lesz a brit királyi családban. Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokája május 29-én megy férjhez Londonban Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz származású ingatlanmágnáshoz.

Fotós: AFP

Az esküvőt a londoni St. James-palota királyi kápolnájában tartják – jelentette be pénteken a Buckingham-palota. A ceremónia után II. Erzsébet uralkodó fogadást ad, ugyanakkor az ünnepség jóval inkább magánjellegű lesz, mint Beatrice húgának, Eugéniának az esküvője volt, amelyet 2018-ban rendeztek a Windsor-kastélyban.

A St. James-palota kápolnájában volt 1840-ben Viktória királynő és Albert herceg esküvője is.

A St. James-palota királyi kápolnája Londonban
Fotó: Jack Taylor / POOL / AFP

Beatrix hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyerekének elsőszülött leánya. Édesanyja Sarah Ferguson, aki elvált András hercegtől. Az olasz nemesi családból származó Mozzi, aki tavaly jegyezte el a hercegnőt, brit állampolgár, és egy korábbi kapcsolatából van egy kétéves kisfia.

Bonyodalmak az örömapa körül

András herceg tavaly jelentette be, hogy visszavonul hivatalos uralkodóházi kötelezettségeitől azután, hogy a figyelem központjába került a szexuális zaklatás miatt elítélt néhai Jeffrey Epsteinnel ápolt barátsága miatt. Egy nő ugyanis azt állítja, hogy Epstein utasítására 17 éves korától többször is szexuális kapcsolatba került a herceggel. Az FBI ki akarja hallgatni a herceget az Epstein ügyében indított újabb nyomozásában, de egy amerikai ügyész a múlt héten arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a herceg nem bizonyult együttműködőnek. András herceg tagadja a vádakat.

Beatrix húga, a 28 esztendős Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a polgári származású, 33 éves Jack Brooksbankhez, akinek saját borkereskedő cége van. Ugyanakkor ő a George Clooney Oscar-díjas hollywoodi sztár és barátai alapította Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Borítókép: Beatrix hercegnő és vőlegénye, Edoardo Mapelli Mozzi olasz ingatlanmágnás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!