Nagyvilág

2015.11.19. 14:38

Boldogabbak azok a párok, akik hetente szexelnek

Egy kutatás szerint a gyakori házasélet semmilyen előnnyel nem jár. 

Egy kutatás szerint a gyakori házasélet semmilyen előnnyel nem jár. Egy új tanulmány szerint azoknak a pároknak sokkal boldogabb a kapcsolata, akik hetente egy alkalommal szexelnek. Ez az eredmény viszont megcáfolja azt a tényt, hogy a mindennapos házasélet a sikeres kapcsolat záloga.

A Toronto Egyetem kutatói tizennégy éven keresztül, több mint 2400 házaspárt kérdeztek hálószoba szokásaikról, amelyből az derült ki, hogy a párok elégedettek a heti rendszerességű nemi élettel. Ugyanakkor arra is fény derült, hogy a heti többszöri együttlét semmilyen előnnyel nem jár a kapcsolat fejlődésére.

- Habár a gyakori szexuális életet a fokozottabb boldogsággal azonosítják, a tanulmány szerint nincs szignifikáns kapcsolat a sűrű szexuális kapcsolat és a boldogabb kapcsolat között - szögezte le Dr. Amy Muise, a kutatás vezetője. Hozzátette, fontosnak tartják a rendszeres testi kapcsolatot, viszont azt szükségtelen napi rendszerességgel megélni.

Megjegyezte, a kutatás során időseket és fiatalabbakat, valamint hosszú évtizedek óta házas és néhány hónapja együtt lévő párokat is kérdeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!