Nagyvilág

2013.01.28. 16:10

Kannibalizmus terjed Észak-Koreában

Az a meg nem erősített információ terjed a neten, hogy az élelemhiány miatt elterjedt az országban a kannibalizmus.

Az a meg nem erősített információ terjed a neten, hogy az élelemhiány miatt elterjedt az országban a kannibalizmus.A Sunday Times korábban megírta, hogy a 2012-es éhínség idején egy férfit halálra ítéltek a hírhedt kommunista országban, mert megette két gyermekét. Tavaly ezrek haltak éhen Észak-Koreában. Az AsiaPress alkalmazásában lévő civil újságírók is 10,000 körüli számot jelentettek.

Most erről a korábbi esetről újabb információk szivárogtak ki. Mialatt a férfi felesége üzleti úton volt, megölte a lányát. A fiát pedig azért, mert szemtanúja volt a gyilkosságnak. Amikor a felesége hazaért, hússal kínálta, ami nagyon gyanús lett az asszonynak és értesítette a hatóságokat. Ők meg is találták a meggyilkolt gyermekek maradványait.

A The Telegraph szerint Észak-Korea nem erősítette meg hivatalosan a hírt, ami nem meglepő. A Yonhap hírügynökség szerint azonban Észak-Koreában valóban kivégeztek tavaly 3 embert kannibalizmus miatt. Szintén a Yonhap állítja, hogy az 1990-es években az emberek eladtak emberi húst éhező társaiknak és lehet, hogy ez a szokás a mai napig létezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!