Nagyvilág

2008.10.10. 16:54

Küzdelem a kútba esett gyermekért Indiában

<p>A hadsereg segítségét kérte az indiai rendőrség egy kútba esett kisgyermek megmentéséhez - adta hírül az AFP pénteken. A</p>

A két éves kisfiú csütörtök óta van a mélyben. A rendőrség eredménytelen próbálkozásai után a hadsereg veszi át egy kisgyermek megmentéséért indított akciót Indiában. Egy Agra melletti kis faluban a két éves Sonu csütörtökön esett bele a 47 méter mély, kiszáradt kútba. A kicsi 18 méteres mélységben megakadt, de a mentőcsapatok képtelenek lemenni hozzá - a járat ugyanis mindössze 30 centiméter átmérőjű.

Az agrai rendőrfőnök elmondta, hogy Sonu még túl kicsi, hogy magára erősítse a kötelet, ezért kérték a hadsereg közreműködését. A katonák most nehézgépekkel vonultak fel - terveik szerint egy párhuzamos járatot fúrnak a földbe, hogy hozzáférjenek a kisfiúhoz.

Bő két éve kísértetiesen hasonló baleset történt Indiában: akkor egy hat éves fiú esett bele a kútba. A maratoni hosszúságúra nyúlt, ám eredményes mentőakciójáról többször élőben tudósítottak a helyi tévécsatornák.

Az ilyen balesetek főként azért történnek, mert a kiszáradt kutakat gyakran mindenfajta megelőző intézkedés nélkül a sorsukra hagyják egykori tulajdonosaik.

Ezek is érdekelhetik