Nagyvilág

2008.09.26. 15:52

Plüssteve a kismajom pótmamája

<p>Plüsstevéhez bújva eszik a cumisüvegből egy kismajom egy délnyugat-angliai állatkertben - közölte pénteken a SkyNews brit tévécsatorna internetes oldalán. <dia width="900" height="700" alt="Plüssteve a kismajom pótmamája 2008.09.26."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Pl_ssteve_a_kismajom_p_tmam_ja_2008_09_26_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Plüssteve a kismajom pótmamája 2008.09.26." /></a></dia></p>

Az emlős alig több mint egy hetes, és azért kell etetni, mert az anyjának nincs teje. Az állat a veszélyeztetett sziamang fajhoz tartozik, és a bristoli Noé Bárkája nevű állatkertben ápolják.

A kismajmot tejjel és speciális tápanyagokkal etetik cumisüvegből, amíg meg nem erősödik annyira, hogy visszatérhessen szüleihez, akik ugyanabban az állatkertben élnek. A kis sziamang egy plüsstevéhez kucorodva szopik. Az állat hat éves anyja és a hét éves apja korábban már elvesztették egy utódukat.

Napközben a kismajom inkubátorban alszik, amit a bristoli királyi kórház adott az állatkertnek. Éjszakára négy gondozója valamelyike hazaviszi. A kicsi állapota javul, de egyelőre bizonytalan, hogy életben marad-e, ezért még nevet sem adtak neki - mondta az egyik állatgondozó, Sadie Garland.

A sziamang veszélyeztetett faj, egyedei Szumátrán és a Maláj-félszigeten élnek
vadon.

Nézze meg a videót is!


· Nézze meg a képeket is! Plüssteve a kismajom pótmamája 2008.09.26.
· Állati hírek
· Meghalt  Knut ápolója Knut és nevelője 2008.09.24.
· Szenzációs mamutleletek
· Kutya hívta a mentőket
· Medvének ütközött biciklijével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!