Nagyvilág

2008.09.07. 20:08

Milliós vátságdíjat követelnek Szomáliában elrabolt újságírókért

<p>Két és fél millió dolláros váltságdíjat követelnek három újságíró szabadon engedéséért szomáliai fogva tartóik - közölték az emberrablókkal kapcsolatban álló közvetítők.</p>

A kanadai, ausztrál és szomlália úságírókat augusztus 23-án rabolták el. Az emberrablókkal tárgyaló helyi vezető, Dahir Farah elmondta, hogy 2,5 millió dollárt követelnek az újságírók szabadon engedéséért a rablók. Ugyanezt az összeget mondta egy másik férfi, aki az AFP francia hírügynökségnek telefonon nyilatkozva azt állította, hogy közvetítőként dolgozik a foglyok kiszabadításáért.

Adan Núr Sziád azt állította, hogy kapcsolatban áll az ausztrál rendőrség kenyai fővárosban lévő képviselőivel is, és rövid időre átadta a telefont a két külföldi újságírónak is, akik azt mondták, hogy jól vannak.

A kanadai Amanda Lindhout, az ausztrál Nigel Geoffrey Brennan, és szomáliai kísérőjük egy menekülttábort akartak meglátogatni a fővárosból elindulva augusztus 23-án, amikor elrabolták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!