Nagyvilág

2008.06.06. 10:53

Kivették a tüdejét, aztán kiderült, mégsem tüdőrákos

<p>Meghalt az addig egészséges férfi.</p>

A 61 éves férfival szörnyű hírt közöltek az orvosok: tüdőrákos, haldoklik, és életét csak azzal hosszabbíthatja meg, ha beleegyezik a drasztikus műtétbe, melynek során eltávolítják a beteg tüdőrészt.

A férfi aláírta a papírokat, és nem sokkal később jobb tüdejét kivették. John Turner azonban nem épült fel a műtétből, és pár hónappal később meghalt.

Özvegye a gyász mellett egy másik nehéz dologgal néz szembe: elfogadni, hogy férje értelmetlenül halt meg, hiszen kiderült, John nem is volt rákos. Nem sokkal a halála előtt ugyanis kiderült, félrediagnosztizálták a betegséget, és szükségtelen volt a műtét, melynek ilyen végzetes következménye lett.

A kórház most a biopsziát elemző szakorvos és a kezelőorvos közötti kommunikációs félreértésre hivatkozik, mivel a papírokon nem egyértelműen szerepelt a betegség.

A szakorvos azt írta, a férfi valószínűleg tüdőrákos, mert a tünetei megegyeznek annak tüneteivel, de az ő állítása szerint ezzel nem konkrét diagnózist állított fel, ez alapján még nem kellett volna belevágni a műtétbe.

A kórház álláspontja szerint annak ellenére, hogy elismerik a műtét szükségtelenségét, nincs bizonyíték, hogy nélküle John tovább élt volna.

Forrás: 5perc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!