Nagyvilág

2008.06.30. 09:44

„Búvárautót” mentettek Ungváron

<p>A pénteki felhőszakadás nyomán felgyülemlett csapadék a szélvédő magasságáig elborított egy személygépkocsit az egyik ungvári vasúti aluljáróban.</p>

A péntek esti orkán hatalmas mennyiségű csapadékot és jeget zúdított Ungvárra és környékére is. Amellett, hogy a felhőszakadás következtében összesen 31 település maradt áram és telefonos összeköttetés nélkül Kárpátalján, az ungvári Ankugyinov utcai vasúti aluljáróban egyfajta „különműsor” szolgáltatott némi izgalmat az egybegyűlt szurkolóseregnek.

Az történt ugyanis, hogy egy Mitsubishi bátor vezetője gondolkodás nélkül nekivágott a vasút alatti átjáróban összegyűlt tavacskának – azt gondolva nyilván, hogy ennyi pénzért kétéltűként is működik nem túl olcsó kocsija. A jármű motorja azonban a víz közepén fáradtan hörgött egyet és leállt. A felhő viszont tovább szakadt, s a vízállás elérte a kocsi ablakainak alsó szegélyét.

Vezetője bátran kitartott, amit a környéken gyülekező drukkerek bíztató kiáltásokkal és olykor tapssal értékeltek. A kocsit végül csak a tűzoltók segítségével sikerült kivontatni a pácból, s ezt is csak úgy, hogy az egyik katasztrófavédelmis búvározni kényszerült, hogy a vontatókötelet rögzíthesse.

A Mitsubishi és vezetője végül a megfelelő ujjongás kíséretében szó szerint kikerült a vízből, Ungvár önkormányzati illetékeseire nézve viszont meglehetősen rossz fényt vet, hogy a szóban forgó helyszínen immár mintegy 50 éve nem képesek biztosítani az esővíz elvezetését, így az aluljáró már-már minden nagyobb eső során katasztrófaturisztikai látványossággá válik.
– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!