Nagyvilág

2008.05.12. 08:50

Megverték Szabadkán Toroczkai Lászlót

<p>Szabadka - Megverték Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökét Szabadkán. A támadás vasárnapra virradóra történt, amikor is néhány szerb fiatal kirángatta a kocsiból és alaposan helybenhagyta.</p>

A kórházi ellátás után a szabadkai rendőrök a fogdába vitték Toroczkait, onnan pedig a magyar határra. Ezúttal két évre tiltották ki Szerbiából. A kitiltás indoklását nem közölték.

A HVIM vajdasági tagjai nem voltak hajlandóak nyilatkozni az esetről, a szervezet - ahogy eddig tette - közleményben ismerteti majd a saját változatát az incidensről, amelyről egyébként vasárnap egyik fél sem kívánt beszélni.

Toroczkait egyébként nem először verték meg a Vajdaságban. Legutóbb a Tisza menti Zentán bántalmazták múlt nyáron a helyi Nyári Ifjúsági Játékokon, a Kárpátia magyarországi együttes koncertjén.

Ott is szerb fiatalok keresték meg a koncert közönségének a tömegében. Tavalyelőtt pedig - állítólag felsőbb utasításra - nem engedték be Toroczkait Szerbiába.

A magyar konzulátust nem értesítették a Toroczkai-ügyről
A szabadkai magyar konzulátust nem értesítették a szerbiai hatóságok Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökét ért támadásról. Ezt a külképviselet ügyeletese mondta el a Független Hírügynökségnek hétfőn. Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökét Szabadkán megverték. A támadás vasárnapra virradóra történt, amikor néhány szerb fiatal kirángatta a kocsiból és alaposan helybenhagyta. A kórházi ellátás után a szabadkai rendőrök a fogdába vitték Toroczkait, onnan pedig a magyar határra. Ezúttal két évre tiltották ki Szerbiából. A kitiltás indoklását nem közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!