Nagyvilág

2008.03.06. 09:16

Terroristának nézték, mert sántított

<p>Komoly riadalmat okozott egy bangladesi férfi Szingapúrban, akit sántasága miatt összekevertek egy nemrég megszökött terroristával - írta csütörtökön egy helyi lap.</p>

A 28 éves férfit a Dzsamaja Iszlamija nevű terrorszervezet helyi vezetőjével keverték össze, akinek annak ellenére sikerült megszöknie a börtönből, hogy sántít.

A bangladesi Mohamed Husszein Szingapúr egyik bevásárlóközpontjánál sétált, amikor valaki értesítette a hatóságokat, hogy látta a sánta terroristát. A rendőrség több autóval vette körbe azt a lakótelepet, ahol a bangladesi férfi lakott, majd háztó-házig járva sikerült megtalálniuk a 28 éves férfit, akit rövid kikérdezés után szabadon engedtek.

A férfi a The New Paper című helyi lapnak nyilatkozva elmondta: egyáltalán nem tudta, hogy egy veszélyes terrorista szökésben van az országban. Mivel nem tud angolul, nem foglakozott a körözött terroristára figyelmeztető plakátokkal.

A hatóságok több mint ötvenezer plakátot és szórólapot osztottak szét a több, mint egy hete megszökött Masz Szelamat bin Kasztari fényképével, külön kiemelve azt a tényt, hogy a terroristavezér sántít. A bangladesi férfit pont emiatt keverték össze Kasztarival: Husszein ugyanis azért érkezett Szingapúrba, hogy egy, a lábát megtámadó betegséget kezeljen, ami miatt biceg.

A több dél-kelet ázsiai merénylettel vádolt Dzsamaja Iszlamija nevű szervezet szingapúri vezetőjét 2006-ban Indonéziában fogták el, és február végén sikerült megszöknie egy szingapúri börtönből. Az eset, hogy egy sánta terroristának sikerült elmenekülnie egy börtönből nagy felháborodást váltott ki az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!