Nagyvilág

2008.03.28. 08:37

Pénzt talált postaládájában a munkanélküli japán

<p>Egymillió jent (1,6 millió forint) talált egy munkanélküli japán férfi postaládájában: a készpénzt egy ismeretlen jóakarója juttatta el a szerencsés japánhoz - számolt be róla a tokiói rendőrség pénteken.<BR /></p>

A 61 éves férfi a múlt héten bukkant rá a nagy köteg pénzre egy papírfecnivel együtt, amelyre az volt írva fekete golyóstollal, hogy "használja fel az összeget mindennapi életében." A készpénzt tartalmazó borítékban volt még egy fénymásolt térkép Oszaka egy részéről, de hogy ezzel mit akart jelezni a jótékonykodó, arra nem tudtak rájönni a hatóságok sem.

Ám ahelyett, hogy a Nara városában élő, munkanélküli férfi élt volna a lehetőséggel, a nem várt ajándékot átadta a helyi rendőrségnek. A nevét nem közlő pénzküldő június 27-ig még visszakérheti adományát, vagy a japán férfi végleg visszakapja az összeget.

Japánban egyébként nem ritka, hogy név nélkül hagynak az adományozók nagy összegeket postaládákban vagy nyilvános vécékben. Az eddigi legnagyobb készpénzköteget, 10 millió jent egy kyotói asszony találta postaládájában tavaly.

Ezek is érdekelhetik