Nagyvilág

2008.03.09. 11:51

Megölték a brit tinédzsert Indiában

<p>Gyilkosság miatt indított nyomozást az indiai rendőrség, miután a halottkém második vizsgálata szerint megölték azt a 15 éves lányt, akit az Indiai Goa tengerpartján találtak holtan február 18-án.</p>

A nyomozók eddig úgy gondolták, hogy a tinédzser berúgott és megfulladt.

A halottkémek első vizsgálata csak öt, a mostani második vizsgálat azonban körülbelül 50 olyan zúzódás nyomát fedezte fel, ami arra utalt, hogy a Scarlett Keelingetmegölték. A hatóságok először azt feltételezték, hogy a tinédzser az Arab-tengerbe fulladt.

A lány családja, most arra kérte az eset szemtanúját, hogy jelentkezzen a rendőrségen. Egy brit férfi ugyanis állítólag látta Scarlett megerőszakolását, de aztán saját életét féltve elbujdokolt.

A tinédzser halálával kapcsolatban eddig négy embert hallgatott ki a goai rendőrség, akit a lány anyja azzal vádolt, hogy megpróbálja eltussolni az ügyet. A rendőrség ezt tagadta.

Scarlett Keelinget és nyolc testvérét édesanyjuk vitte fél éves nyaralásra az indiai üdülőhelyre még novemberben. A lányt utoljára egy tengerparti bárban látták élve. Később a parton bukkantak félig meztelen holttestére.

Egy hónappal a tinédzser halála előtt egyébként az indiai szövetségi kormányzat arra kérte a népszerű üdülőhelyek rendőrségeit, hogy fokozzák biztonsági készültséget, mert egyre több szexuális támadás érte a külföldieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!