Nagyvilág

2008.02.29. 10:16

Elfogták a csonkoló ausztrál nőgyógyászt

<p>Sydney - Öt nő szeretne válaszokat a kérdéseire a doktortól, a ‘Begai hentesként’ elhíresült nőgyógyásztól. A nők állításai szerint a férfi megcsonkította és molesztálta őket. <BR /></p>

Dr. Graeme Steven Reeves 2002-ben kezelte a nőket, bár 1997-ben visszavonták engedélyét, tehát nem praktizálhatott volna nőgyógyászként.

Carolyn Dewaegeneire volt az első, aki úgy döntött, hogy nyilvánosság elé áll: „Most már a hatóságok feladata, hogy kiderítsék, ki hibázott!”.

„Számomra ez egy hatalmas horderejű dolog, és ki tudja, még hány nő szenved emiatt, hiszen idáig nem hallatták a hangjukat. Még az is meglehet, hogy a barátaiknak vagy férjeiknek sem merték elmondani” – mondta Carolyn Dewaegeneire.

Carolynnak a nemi szervét csonkította meg a férfi egy beavatkozás alkalmával, még 2002-ben, a kisajkaiból vágott ki egy darabot.

Két másik nőt szexuálisan zaklatott a kezelésük alatt. A most vallomást tett asszonyok úgy gondolják, hogy az eltelt évek alatt nők százait bántalmazhatta ehhez hasonló módon a doktor.

„Elvesztettem a kapcsolatomat emiatt az egész miatt és csak azért, mert úgy hittem, én vagyok az egyetlen, akivel ez megtörtént” –mondta Gail Small, az orvos egy másik áldozata.

Az ügy kapcsán tartott sajtótájékoztatón nyilvánosan bocsánatot kértek azoktól a nőktől, akiket érint ez az ügy.

„Biztosíthatom azokat a hölgyeket, akik jelentkeznek nálunk emiatt, hogy mindenben támogatjuk őket. Sajnálom, hogy egy ilyen gusztustalan ember kezei közé kerültek, akinek semmi joga nem volt hozzá, hogy orvosi ellátásban részesítse őket” – mondta egy illetékes.

Egyelőre nincs magyarázat az elfogott orvos tetteire, és úgy tudni, több mint 800 nőt kezelt az orvos, illegálisan, hiszen engedélyét már 11 éve bevonták.

Forrás: www.rtlklub.hu

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!