Multimédia

2013.04.16. 10:12

Nem csak a neten sikeresek a Startup Underground döntősei

A hatodik Startup Underground a startupok széles palettájáról válogatta össze a döntőseit. A legjobb tíz között több ipari innovációt és környezetvédelmi és zöld technológiát is megismerhetnek a látogatók a 2013.április 18-án megrendezésre kerülő versenyen.

A hatodik Startup Underground a startupok széles palettájáról válogatta össze a döntőseit. A legjobb tíz között több ipari innovációt és környezetvédelmi és zöld technológiát is megismerhetnek a látogatók a 2013.április 18-án megrendezésre kerülő versenyen.

A Startup Underground hagyományosan erős startup versenyén idén már tíz projekt kap lehetőséget arra, hogy megszerezze a jelenlevők szimpátiáját, illetve felkeltse a zsűri érdeklődését. A 67 nevező közül hihetetlenül nehéz volt kiválasztani azokat, akik a 2013. április 18-án a Corvinus Egyetemen megrendezésre kerülő eseményen döntőbe juthatnak.

„Az elmaradhatatlan webes és informatikai megoldások mellett idén is a különleges és nemzetközileg is érdekes megoldásokat kerestük” – meséli Miskolczy Csaba a Startup Underground konferencia főszervezője. A SUU már évek óta próbál szakítani azzal a logikával, ami azt sugallja, hogy a startupok főleg webes és mobil technológiákat alkalmazó kezdővállalkozások.

A szervezők szerint mind a találmányok, mind a kutatás területén kiemelkedő magyar innovációs kultúra érdemes arra, hogy a konferenciánk startup versenyébe projekteket delegáljon. Ezért idén már öt különböző terület döntősei közül kerülnek majd ki a győztesek.

Az ipari jellegű innováció mintegy harminc százalékkal veszi ki részét az döntőből. A Neorobot egészségügyi eszköze, a Minibrake több versenyt nyert gyerekbicikli féke és a Meshlin, amely egy autógyártásban használható biokompozit, mind azt igyekszik megmutatni, hogy termék és ipari innováció tekintetében is kiváló elmékkel rendelkezünk.

Persze idén is az esélyesek közé tartozik az a webes platformon futó három projekt, amelyet a zsűri érdemesnek talált a bemutatkozásra. A Brickflow több akcelerátor programban sikerrel szerepelve éppen a Startup Chile féléves vendégszereteté élvezi. A Slamby gyermekeinket igyekszik megvédeni a számukra káros, felnőtt tartalmaktól, míg a Yakaba.com csapata egy videó HR-szolgáltatással kíván bemutatkozni.

Új irányokba nyit az esemény a zöld és környezettudatos megoldások bemutatásával. A ReSoNo egy speciális zajszennyezettség mérő, illetve a RecoBin a szelektív hulladék gyűjtés új eszközeként pozícionálja magát. Mindkét megoldás jelentős újításokat hoz a saját területén.

Döntős lett a Marketingbank, amely egy speciális kisvállalati ügyfeleknek tervezett marketing-szolgáltatást kínál felhasználóinak. Ezzel egy olyan területet reprezentál, amely ritkán kerül ilyen versenyek reflektorfényébe.

Természetesen nem maradhattak ki az idei kínálatból sem a mobilos megoldások, az idei SUU előválogatói a Mobitix nevű új mobilos fizetési megoldást találták elég érdekesnek, innovatívnak.

Láthatóan rengeteg terület projektjeivel készül az idei konferencia, és pont ez a sokszínűség adja az eredetileg önkéntes közösségi felajánlásokból elindult esemény érdekességét, aktualitásait is. A projektek többségét még nem láthatta korábban a startup versenyek közönsége.

A szervezők nagyszerű előadókat hívtak meg, az idei témába vágóan az Entrepreneurship (modern vállalkozói, vállalkozási kultúra) területén jártas szakemberek közül. A konferencián nemcsak a befektetésekről és a startupokról esik majd szó, a meghívott szakemberek megvitatják a „vállalkozóvá nevelés” oktatási lehetőségeit, az utánpótlás képzés aktuális kérdéseit. Lesznek természetesen a programban izgalmas előadások, érdekes beszélgetések, workshopok és esti 20.00-kor kezdődő After party is a Design Terminálban, a Prezi támogatásával.

Az elmaradhatatlan fejlesztők és startupok mellett hallgatókat is várnak a szervezők április 18-án reggel 9.00 órától a Corvinus Egyetem patinás díszaulájába, a rendes évi találkozásokra, vitákra, kapcsolatépítésre, jövő tervezgetésre, együttgondolkodásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!