Magyarország

2008.10.09. 12:30

Már csütörtökön leállt a motorgyártás Szentgotthárdon

<p>A korábban bejelentett jövő hétfő helyett már csütörtökön leállt a motorgyártás a General Motors Powertrain-Magyarország Kft. szentgotthárdi üzemében.</p>

A két motor-összeszerelő soron kívül a gyár többi része, így a hengerfejeket, blokkokat, főtengelyeket előállító sorok zavartalanul működnek tovább. A leállást egy, legfeljebb másfél hetesre tervezik.

 A németországi autógyárak leállása miatt a korábban bejelentettnél korábban, jövő hétfő helyett már csütörtökön leállt a gyártás. Ha nem készülnek autók, motorokra sincs szükség, raktárra nem érdemes gyártani - mondta korábban a Független Hírügynökségnek Légrádi Edit, a szentgotthárdi üzem sajtószóvivője. Hozzátette, hogy a kényszerleállás 9 műszakot, összesen 140-150 embert érint. A legtöbben szabadságra mennek, néhányan - ideiglenesen - más feladatokat kapnak.

A szentgotthárdi Opel-gyárnak 700 dolgozója van, ezen kívül 140 bérelt munkaerőt alkalmaznak. A leállás miatt létszámcsökkentésről egyelőre nincs szó, de információnk szerint először a bérelt munkaerőtől szabadulnának meg, ha helyzet úgy kívánja.

A gyárban abban bíznak, hogy még októberben visszaállhatnak az eddig megszokott termelésre, az 1.6-os és 1.8-as motorok készítésére, amelyekkel az Opel európai autógyárait látják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!