Magyarország

2008.09.17. 21:30

Rendbontás nélkül zajlik a Gyurcsány-ellenes demonstráció

<p>Békésen zajlik az őszödi beszéd kiszivárgásának második évfordulója alkalmából szervezett tüntetés.</p>

A Kossuth téren egyre kevesebben vannak. A Rendszerváltó Fórum által bejelentett rendezvény szerdán délután négy órakor kezdődött a Corvin közben, ahol 2-300 ember gyűlt össze.

A Rendszerváltó Fórum tagjai rendőri biztosítás mellett indultak a József körúton a Blaha Lujza tér, Astoria, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca útvonalon a Kossuth tér felé.

A tüntetőket 6-8 rendőrautó és 40-50 rohamrendőr kísérte. A menet hét órára ért a Kossuth térre, ahol jelenleg 100-120 ember van. Szónokok váltják egymást, az ország gazdasági válságáról beszélnek és Gyurcsány Ferenc lemondását követelik.

A rendezvényen egy kisebb atrocitás történt: az Alkotmány utcában néhányan rángatni kezdték a kordonokat. A rendőrök igazoltatták, majd elengedték őket. A rendezvény fél tizenegyig tart.

Gyurcsány Ferenc beszédének hangfelvétele 2006 őszén szivárgott ki, máig nem tudni, hogy került nyilvánosságra. A beszéd kiszivárgása vezetett 2006-ban az MTV székház ostromához és ennek ürügyén szerveznek összecsapásokat a rendőrökkel különböző csoportok, szinte minden nemzeti ünnepen.

  • Vízummentesen utazhatunk az Egyesült Államokba
  • Kitépték a bankautomatát  Kitépték a bankautomatát a helyéről
  • Rábólintott a kabinet az adótörvényekre
  • Egyre csillogóbb a körgyűrű
  • Márpedig a pénz boldogít
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!