Magyarország

2008.09.01. 10:27

Eljárás a fojtogatós színészválogatás ügyében

<p>Büntetőeljárást indított a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a webkamerás színészválogatás ügyében.</p>

A rendőrség személyes adatokkal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt nyomoz, az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja - tájékoztatott közleményben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség a hétvégén házkutatást tartott egy férfi lakhelyén. A házkutatás eredményeként számítógépet és cd-lemezeket foglaltak le a nyomozók. A lefoglalt tárgyakat szakértők vizsgálják majd meg.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a múlt héten közölte, hogy fojtogatós jelentekhez keres szereplőket egy férfi az interneten, egy közösségi oldalon. Azt állítja, hamarosan színitanodát indít. A férfi az interneten vette fel a kapcsolatot a leendő tanítványokkal. A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a férfi korábban már végzett hasonló helyzetgyakorlatokat fiatal amatőr színészekkel, és ellene egy tragédiába fordult hasonló szituációs játék miatt már folyt vizsgálat.

Kiderült, hogy Liebe Attiláról van szó, aki 1985-ben Ózdon színjátszás közben megfojtotta partnerét, amiért börtönbe is került. Liebe Attila az RTL Híradójának a múlt héten azt mondta: szerinte "túl van lihegve ez a dolog a rendőrség részéről".

Most is, és korábban is arra hivatkozott, hogy az orosz színházi rendező, Sztanyiszlavszkij módszerét szeretné tökéletesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!