Magyarország

2008.08.22. 21:41

Belső vizsgálat indult a kuruc.info új amerikai szolgáltatójánál

<p>A kuruc.info nevű honlap új amerikai szolgáltatója belső vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a magyar nyelvű oldal sérti-e a cég szerződési feltételeit - tájékoztatta a New Jersey állambeli Cliftonban a Fortress ITX nevű cég képviselője a Független Hírügynökséget.</p>

21,10 Bezárják a kuruc.info-t

A kuruc.info nevű honlap új amerikai szolgáltatója, a New Jersey állambeli Cliftonban működő Fortress ITX nevű cég elvégezte a website tartalmával kapcsolatos belső vizsgálatot, és a kuruc.info szerverének bezárásáról döntött - tájékoztatta a cég képviselője helyi idő szerint pénteken délután fél 3-kor a Független Hírügynökséget.

Az indokok szerint a honlapot antiszemita jellege és a beérkezett panaszok, valamint a szerződési feltételeket sértő tartalma miatt távolítják el órákon belül a cég bérelt szerveréről. A honlap várhatóan holnap már nem lesz elérhető. A cég részletesen nem kívánta kommentálni a döntésüket, nem kívánnak nyilatkozatot sem kiadni, csak egyszerűen lekapcsolják a szerverről.


Ha megállapítják, hogy a honlap nem felel meg a szerződésben foglaltaknak, ami azt jelenti, hogy a kuruc.info zavarja mások nyugalmát vagy sérti az emberi jogokat, akkor a honlap szolgáltatását azonnal felfüggesztik. A cég gyűlöletszító oldalaknak nem nyújt ugyanis szolgáltatást.

A Fortress ITX képviselője szerint a cég nem tudott arról, hogy a kuruc.info szerverét korábban más amerikai szolgáltatók már kétszer lekapcsolták a szerződési feltételek durva megsértése miatt, és arról sem, hogy a magyar kormány az amerikai kormányzathoz is fordult már több ízben segítségért.

A cég képviselője a kuruc.infóról frissen szerzett információk alapján közölte, hogy azonnal belső nyomozást kezdtek a magyar nyelvű oldal feltérképezésére. Mint elmondta, azt vizsgálják, hogy a kuruc.info tartalma sérti-e a szerződési feltételeket.

A Független Hírügynökség kérdésére a cég egyik vezető alkalmazottja úgy nyilatkozott, hogy a szabályzat nem tartalmazza tételesen, hogy mivel lehet a szerződési feltételeket megsérteni, hanem összességében vizsgálják azt, hogy az ő szervereiken futó honlapok nem zavarják-e mások nyugalmát, nem sértik-e az emberi jogokat, a fennálló törvényeket.

Az biztos, hogy neonáci tartalmú és úgynevezett "hate site"-okat (gyűlöletszító honlapokat) nem tűrnek meg a klienseik között. Ha megállapítják, hogy a kuruc.info megsértette a szabályokat, a Fortress ITX a szolgáltatást azonnal megszünteti, a kuruc.info-t a szerveréről törli. A cég kényes a jó hírére, ezt védik a szolgáltatási szerződés előírásai is.

A cég képviselője nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a kuruc.info internetes oldal szerverbérlése során ki volt a kuruc.info képviselője. A New Jersey állambeli Clifton 30 percre található New Yorktól, ahol szép számmal lehetnek a kuruc.infónak szimpatizánsai és partnerei.

A New York-i magyarok által a Magyar Gárdának küldött korábbi üdvözleten két olyan magyar név is szerepelt, akik a Cliftonnal szomszédos (azzal összenőtt) Bloomfieldet és Glen Ridge-et jelölték meg lakhelyükként. Ez nem jelenti azt, hogy a kuruc.info-t ők képviselték, csupán arra utal, hogy New Jerseyben is lehetnek rajtuk kívül is olyanok, akik a kuruc.info szerverhez jutását Cliftonban segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!