Magyarország

2008.07.05. 19:21

Németországi szerveren a kuruc.info

<p>Egy németországi szerveren fut jelenleg a kuruc.info honlap, miután magyar idő szerint pénteken délután 3 órakor az Egyesült Államokban lekapcsolták azt a szervert, amelyen a szolgáltatást nyújtották. Ez derül ki a hivatalosan lekérhető internetes adatokból.<BR /></p>

A kuruc.info-hoz hasonlóan láthatatlanná vált az amerikai polgári köröket integráló nemenyi.net és a New York Polgári Kör honlapja is, amely azonos szerveren futott és kölcsönösen hirdette egymást a kuruc.info-val.

 A New York Polgári Kör egyik ismert személyisége, a New York-i Hagyatékőrző Egyesület egyik alapítója, Rózsa Ákos, a közszolgálati Magyar Televízió tudósítójának, Bombera Krisztinának operatőre. Rózsa Ákos egyik főszervezője volt azoknak a radikális New York-i tüntetéseknek, amelyeken a hivatalban levő magyar miniszterelnök bábuját akasztották.

Jelenleg mindhárom honlapon hibaüzenet fut és a tartalmak feltöltése utáni újraindítást ígérik. A kuruc.info jelenleg egy németországi szerverről azt közli, hogy "Kedves Olvasók! Nemsokára visszajövünk! Addig is, kedves fotelforradalmárok, javasoljuk kövessétek a helyszínről az eseményeket, mi is azt tesszük... Ha pár napig nem vagyunk, akkor elkaptak. :-)".

Ez a cím feltehetően ideiglenes, mert Németországban kevésbé tűrnek meg hasonló tartalmakat, mint az Egyesült Államokban, például büntetik a holokauszt tagadását és a gyűlöletbeszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!