Magyarország

2008.07.05. 16:58

Figyelmeztette a quadosokat, ezért a bordáját törték Alsószentiván polgármesterének

<p>Még mindig nem indult nyomozás alsószentiván polgármesterének egy hónappal ezelőtti megverése ügyében, mert az ügyészség egy hónap alatt sem tudta eldönteni, melyik rendőrkapitányság dolgozzon az ügyön.</p>

Nagy Lajos polgármestert még júnus 7-én, egy horgászversenyen verték meg quadosok mert a település vezetője körültekintőbb közlekedésre intette őket. A polgármester a veréstől eszméletét vesztette és bordája is eltörött.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy június elején Alsószentiván független polgármestere egy horgászrendezvényen vett részt, ahol quadosok jelentek meg járműveikkel. A terepmotorosok megzavarták a rendezvényt, elször vita, majd verekedés alakult ki.

Nyomozás egyelőre mégsincs, mert elfogultság miatt az illetékes Sárbogárdi Rendőrkapitányságról áthelyezték az ügyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra.
Az áthelyezéssel kapcsolatban azonban kifogással éltek, az ügyészség egyelőre nem döntötte el, kihez kerül az ügy - mondta a szóvívő.

Nagy Lajos, Alsószentiván polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: a horgászversenyen megjelenő quadosokat figyelmeztette, hogy óvatosabban közlekedjenek, mert a rendezvényen sok gyerek is volt. Arra is felhívta a figyelmüket, hogy a terület tájvédelmi körzet és kérte, hogy a járművekkel ne szántsák fel a talajt. Később elromlott az időjárás, sokan hazamentek, ekkor lépett oda hozzá az egyik figyelmeztetett terepmotoros barátja. A fiatalember azt mondta neki: " aki a barátomba beleköt, az az ellenségem" - és már ütött is - mondta a polgármester.

Nagy Lajos hozzátette: a verekedőket végül az őt megvizsgáló orvos jelentette fel, de később magánindítványt is tett. A veréstől egyébként eltörött a bordája, jelenleg is betegállományban van, de a feladatai nagy részét már el tudja látni. A motorosok és quadosok egyébként gyakran - főleg éjszaka - megzavarják a település nyugalmát. Többször kérte a rendőröket, hogy több egyenruhást küldjenek a településre, de eddig nem történt előrelépés. A quadosok ellen egyelőre nem tervez semmit, megvárja a nyomozás eredményét - tette hozzá Nagy Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!