Magyarország

2008.06.04. 20:49

Duplán fizethetnek a MÁV Általános Biztosító Egyesület tagjai

<p>Ha senki nem veszi át a MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfeleit, a biztosító tagjainak a saját kocsijukkal okozott kárt maguknak kell majd kifizetni.</p>

Az RTL Híradójának információi szerint érkezni fog "segítség" valamelyik biztosítótól. Emellett az egyesület ügyfelei pénteken, közgyűlésen dönthetnek arról, hogy akarnak-e pluszban fizetni a biztosító egyesületnek, ahol a gyanú szerint 1 milliárdot sikkasztott el az előzetesben lévő vezető.

A biztosító egyesület többek között azért tart közgyűlést, mert a vállalat korábbi vezetője a pénzügyőrség gyanúja szerint körülbelül egymilliárd forintot elsikkasztott. A korábbi vezető ezért már előzetes letartóztatásban van, a biztosítót most az Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete vezeti. Nekik kötelességük legalább megpróbálni, hogy a hiányzó pénzt a MÁV biztosító tagjai pótolják.

A MÁV ÁBE az egyik tatai tornacsarnokba, pénteken délután egyre várja tagjait. Körülbelül 200 főre számítanak, de az érdeklődők akár 190 ezren is lehetnének. Ha nem férnek be a csarnokba, a közgyűlést egy focipályán tartják meg, ott dönthetnek arról, hogy legyen-e pótbefizetés, és ha igen, akkor mekkora összeget fizessenek.

A szavazás eredménye kötelező lesz a MÁV biztosító összes tagjára. Az RTL Híradó információi szerint a hatóságok a szavazás eredményétől függetlenül abban bíznak, hogy más biztosítók átveszik a MÁV biztosító ügyfeleit. Binder István, a PSZÁF szóvivője szerint több biztosító is érdeklődik a biztosítottak iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!