Magyarország

2008.04.02. 11:36

Orbán Viktor szerint valóságos nemzeti egységre van szükség

<p>Budapest - A valóságos nemzeti egység megteremtését tartja az ország jelenlegi helyzetében az egyetlen megoldásnak a Fidesz elnöke.</p>

Orbán Viktor kétkedő a kisebbségi kormányzás sikerét illetően. Egy szerdai konferencián úgy fogalmazott, ha a kormány jelentős többségben nem tudta megoldani az ország problémáit, akkor kisebb többséggel sem lesz képes rá.

Orbán Viktor szerint olyan valóságos, nemzeti összefogásra és egységre van szükség, mint amilyet az emberek már 1988-ban akartak. Akkor azonban nem jött létre ez az egységes összefogás, most viszont enélkül Magyarország nem tudja orvosolni a helyzetet.

A Fidesz elnöke úgy látja a március 9-i népszavazás elsöprő politikai következményekkel járt és megmutatta, hogy egy jó programból kiindulva egy párt is képes jó döntéseket hozni az egész ország számára.

Orbán Viktor megerősítette korábbi szavait, miszerint új egyezségekre van szükség. Eszerint meg kell határozni mit várnak az emberek a kormánytól és az államtól. Orbán szerint a pártatlanság, a feddhetetlenség és a tiszteletre méltóság az elsődleges elvárások a mindenkori kormánnyal szemben.

Fidesz: őszig nem lesz érdemi kormányzati munka
A Fidesz a koalíciós válság miatt őszig nem lesz számít érdemi kormányzati munkára. Ez szerintük azt jelenti, hogy az év első 9 hónapját elpazarolja a kormány - mondta Navracsics Tibor szerdai sajtótájékoztatóján. Bővebben....

Korábbi képeink: Orbán Viktor a Miskolci Egyetemen 2008.03.02. Orbán Viktor Debrecenben 2008.02.21. Orbán Viktor Nyíregyházán 2008.02.22

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!