Magyarország

2008.04.02. 17:53

Négymilliós végkielégítést kap Horváth Ágnes

<p>Az SZDSZ-es kormánytagok egy része jelentős juttatást kap a kilépés után. Horváth Ágnes például 4 millió forintot. Fodor Gábor viszont semmit sem kap, egy héten múlt a végkielégítése.</p>

A törvény szerint felmentés esetén három havi, lemondás esetén másfél havi illetményének megfelelő pénzt kap egy miniszter vagy államtitkár, ha tisztségét több mint egy évig, de kevesebb mint három évig töltötte be.

Bár Horváth Ágnes éppen egy éve vezeti az egészségügyi tárcát, de előtte államtitkár volt ugyanott, így ő a bruttó 1 296 300 forintos miniszteri illetmény háromszorosával, bruttó 3 millió 888 900 forinttal távozhat.

Fodor Gábor és Kákosy Csaba nem voltak legalább egy évig folyamatosan állami vezetők, így nekik nem jár pénz. Az államtitkárok havi illetménye bruttó 997 200 forint.

A törvény szerint felmentés esetén hat havi, lemondás esetén háromhavi illetmény jár, ha az állami vezető legalább 3 évig töltötte be tisztségét vagy több mint három évet töltött folyamatos állami vezetői szolgálati jogviszonyban - derül ki a Kormányszóvivői Iroda tájékoztatásából.

A tv2 interjúja

  • Horváth Ágnes emlékezetes pillanatai
  • Egyeztetett az MSZP és az SZDSZ
  • Gyurcsány felmentette Horváth Ágnest
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!