Magyarország

2008.04.22. 18:08

Kuncze Gábor a piaci szférában folytatja tovább

<p>Kuncze Gábor 2008. márciusától egy infrastruktúrafejlesztő vállalat, a BIA Zrt. felügyelő bizottságának elnöke - áll a cég hétfői közleményében.</p>

Az SZDSZ volt elnökének tervei szerint a politikától végérvényesen csak 2010-ben vonul vissza, valamit azt is, hogy nem jelent operatív tevékenységet a felügyelő bizottság vezetői tiszte.

A Bia Zrt. a TÓPARK beruházás első ütemének infrastruktúrális fejlesztője. "A rendszerváltás óta a TóPARK projekt az egyik legizgalmasabb és legeredetibb fejlesztés, ami Magyarországon elindult" - idézi Kuncze Gábort a cég közleménye. " Ez számomra szakmai szempontból nagyon vonzó, emellett a beruházás későbbi gazdaságpolitikai hatásai is foglalkoztatnak.

Ezért döntöttem úgy, hogy elfogadom a felkérést, és nagy örömmel veszek részt a projekt sikeres megvalósításában."

Mielőtt Kuncze Gábor politikus lett a Fővárosi Vízművek műszaki előadójaként később a Közép-Magyarországi Közmű- és Mélyépítő Vállalat építési művezetőjeként dolgozott. Innen került át az Országos Villamostávvezeték Vállalathoz, mint beruházási ellenőr.

A közlemény szerint ekkor a későbbi SZDSZ elnök felügyelete alá tartozott az építési és kivitelezési munkálatok széleskörű szervezése, ellenőrzése. Kuncze Gábor ezután a Dunamenti Regionális Vízműnél mint építési üzemvezető dolgozott, majd 1983-1985 között az Építőipari Gépesítő Vállalat beruházási osztályvezetője és ellátási főosztályvezetője lett. 1985-1990 között az ÉPGÉPTERV gazdasági igazgatója volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!