Magyarország

2008.03.19. 06:23

Unokáink is inni akarnák

<p>E sorokat nem a mind fenyegetőbb globális vízhányra, az elviselhetetlenül forróvá váló klímájú Délről erre, Észak felé vándorló, szomjas tömegekre, netán a tiszta víz birtoklásáért kirobbanó háborúk sötét víziójára hegyezem ki. <STRONG>Galambos Béla jegyzete</STRONG></p>

Eldöntöttem, hallgatok a jó szóra. E Víz Világnaphoz kapcsolódó sorokat tehát mégsem a mind fenyegetőbb globális vízhányra, a felmelegedő földi klíma miatt elviselhetetlenül forróvá váló Délről erre, Észak felé vándorló, szomjas tömegekre, netán a tiszta víz birtoklásáért kirobbanó háborúk sötét víziójára hegyezem ki. Nem a legcélravezetőbb megoldás manapság, ha a káros folyamatok megállítására (jobb esetben megfordítására) cselekvő társakat, együttgondolkodó partnereket akarok verbuválni.

Lassacskán rájövök, a gigantikus veszélyek felmutatása – bár átmenetileg mellbe vágó lehet – igazából nem ad fogódzót az ilyesfajta közösségi szempontokkal nem sokat foglalkozó embereknek arra nézvést, ők maguk mit is tehetnének az ország, az emberiség közös ügye, az utánunk jövő generációk érdekében.
Mindenki söpörjön a saját portáján – mondjuk egyhe gúnnyal, ha valaki illetéktelenül más ügyébe üti az orrát –, ám ez esetben minden él nélkül, viszont annál komolyabban ismétlem most meg: igenis sepregessen – persze átvitt értelemben – mindenki! Mert ahogy végülis minden "nagy dolog", közös sorsunk javulása, környezetünk megóvása, ez utóbbihoz szorosan tartozóan pedig unokáink egészséges ivóvize is jelentős részben rajtunk – a vízzel a jelenleginél sokkal jobban takarékoskodni hajlandó – embereken, családokon múlik.

Olvassa el Galambos Béla blogját is, keresse az 50 fokos-t!

Kapcsolódó cikkek:

Víz, egészség, élet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is!

A víz világnapja alkalomából Nyíregyházán, a víztorony mellett várják az érdeklődőket szolgáltatók és környezetvédők, hivatalos személyek és civilek, s mindent megtudhatnak, amit a vízről lehet. Ivóvízprogram. Korábbi sorozatunk letölthető:      Bővebben...

Víz, egészség, élet

Rajzpályázat, szakmai pályázat és számos hagyományos rendezvénnyel készül a vízügy. Bővebben...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!