Magyarország

2008.03.14. 21:05

Történt szabálytalanság az SZDSZ tavalyi tisztújításán

<p>Négy Borsod megyei küldött nem volt ott az SZDSZ tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésén, nevük mellett ismeretlenek mégis aláírták a jelenléti ívet, tehát történt szabálytalanság - jelentette ki pénteken a tavalyi eseményeket vizsgáló testület vezetője.</p>

Jüttner Csaba, az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: nem találtak bizonyítékot arra, hogy akár Kóka János pártelnöknek, akár kihívójának, Fodor Gábornak vagy valamelyikük stábjának köze lett volna a szabálytalanságokhoz.

Jüttner Csaba ugyanakkor hozzátette: a vizsgálóbizottság nem tudta megállapítani, hogy a küldöttgyűlésről hiányzó emberek helyett szavaztak-e, és ha igen, melyik jelöltre.

Az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke elmondta: jelentését a párt ügyvivői testülete pénteki rendkívüli ülésén vitatta meg, ezután megmutatják azt a vizsgálatban érintetteknek, akik megtehetik észrevételeiket, majd nyilvánosságra hozzák a jelentést.

A pénteki tájékoztatón az újságíróknak nem volt lehetőségük kérdéseket feltenni, így nem tudni például azt, hogy lesznek-e következményei a szabálytalanságoknak.

Február elején a HírTV egyik műsorában hangzott el: 2007-ben többen állítólag az igazi küldöttek helyett szavaztak az SZDSZ tisztújításán Kóka Jánosra, aki megnyerte az elnökválasztást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!