Magyarország

2008.03.18. 06:33

Átadta a rendőrségnek az SZDSZ a tisztújítással kapcsolatos belső vizsgálatról szóló jelentést

<p>A rendőrség kérésére az SZDSZ átadta hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak azt a jelentést, amely a liberális párt tavaly márciusi tisztújításával kapcsolatban indított vizsgálat eredményeit tartalmazza.</p>

A dokumentum egyelőre nem nyilvános, a tervek szerint a párt Ügyvivői Testületének következő ülése után hozzák nyilvánosságra - olvasható az SZDSZ hétfői közleményében. Az SZDSZ elnöke az Ügyvivői Testület következő ülésére meghívta Jüttner Csaba Szabolcs megyei elnököt, aki a tisztújítással kapcsolatos vizsgálatot vezette.

Jüttner Csaba múlt pénteken jelentette be, hogy négy Borsod megyei küldött nem volt ott az SZDSZ tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésén, nevük mellett ismeretlenek mégis aláírták a jelenléti ívet, tehát történt szabálytalanság. Ugyanakkor nem találtak bizonyítékot arra, hogy akár Kóka János pártelnöknek, akár kihívójának, Fodor Gábornak vagy valamelyikük stábjának köze lett volna a szabálytalanságokhoz.

Jüttner Csaba ugyanakkor hozzátette: a vizsgálóbizottság nem tudta megállapítani, hogy a küldöttgyűlésről hiányzó emberek helyett szavaztak-e, és ha igen, melyik jelöltre.

Eörsi Mátyás ügyvivő vasárnap az MR1-Kossuth Rádió Krónikájának azt nyilatkozta: az ügyvivők még nem döntöttek ugyan a kérdésről, de valószínűleg lesz új elnökválasztás az SZDSZ-ben.

Az RTL Klub Híradója szerint az SZDSZ Ügyvivői Testülete csütörtökön ül össze. A rendőrség okirathamisítás miatt nyomoz az ügyben.

Kapcsolódó cikkek:

Előzmény: Feljelentést fontolgat Köteles Péter 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!