Magyarország

2008.03.12. 13:48

Patkány úszkált a gyáli húskészítő üzemben

<p>Három tonnányi, szörnyű higiéniai állapotok között előállított húskészítményt foglaltak le a szakemberek szerdán délelőtt a Pest megyei Gyálon. Az illegális műhely egyik zsírolvasztójában még egy élő patkány is úszkált.<BR /></p>

A élelmiszer-biztonsági ellenőrök szerdán délelőtt mentek ki egy gyáli illegális húsüzembe. Helik Ferenc, Pest megye helyettes főállatorvosának megfogalmazása szerint a húskészítményeket szörnyű higiéniai állapotok között állították elő. Kosz volt, rozsda, ráadásul az egyik zsírolvasztóban még egy élő patkány is úszkált. A műhelyből három tonna húst foglaltak le, főként kolbászokat, szalámikat és disznósajtot, de voltak ott különféle pácolt, és füstölt húsok is.

Helik Ferenc elmondása szerint a rajtaütéskor négyen dolgoztak az üzemben, hamarosan pedig a helyszínre érkezett a tulajdonos is. A húsokon kívül ekkor még előkerültek különféle számlák és címkék is, pedig a műhelynek nem is volt joga a húskészítmények előállításához.

A tulajdonossal szemben a rendőrség fog eljárni. Az élelmiszer-biztonsági szakemberek a három tonnányi húst elszállították és hamarosan megsemmisítik.

További cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!