Magyarország

2008.03.09. 12:22

Népszavazás - kamerával, poroltóval érkezett egy szavazó Celldömölkön

<p>Celldömölk - Kamerával érkezett az egyik szavazó a celldömölki szavazóhelyiségbe, ahol a kapott szavazócédulákat áthúzta egy tollal és azt akarta, hogy erről jegyzőkönyv készüljön.</p>

A férfi kérését végül teljesítették és szándékosan rontottként átvették a szavazólapokat.

Enyinginé Batári Borbála, a helyi választási iroda helyettes vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a férfi 9 óra után 10 perccel kamerával érkezett a szavazóhelyiségbe és be is kapcsolta azt. A bizottságtól elkérte a szavazólapjait, azokat tollal áthúzta. Kérte a bizottságot, hogy hívjanak rendőrt és ők szándékosan rontott szavazatként vegyék el tőle a szavazólapokat. A bizottság végül nem hívta a rendőrséget, hanem jegyzőkönyvet készített az esetről és maguk vették át a rontott lapokat.

A férfi ezután kikapcsolta a kamerát és távozott. Az ajtóban elővett egy poroltót, és azt mondta, ha nem vették volna át tőle rontott lapjait, akkor elégette volna őket. Azért hozta a tűzoltókészüléket, hogy a lángokat utána elolthassa. Azt nem mondta meg, miért rontotta el szándékosan a szavazólapjait - tette hozzá Enyinginé Batári Borbála.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!