Magyarország

2008.03.12. 06:10

Ausztriában is hódítottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pálinkák

<p>Érpatak, Kisvárda - Közép-Európa legnagyobb pálinkaversenyére mintegy 7 ezer párlat és pálinka nevezett a világ minden részéről. Hazánkat képtöbb neves magyar cég képviselte, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből kettő is, még hozzá sikeresen.</p>

Bizonyítottak gyümölcspárlataink az Ausztriában megrendezett Destillata 2008-on. Közép-Európa legnagyobb pálinkaversenyére mintegy 7 ezer párlat és pálinka nevezett a világ minden részéről.

Hazánkat képtöbb neves magyar cég képviselte, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből kettő is, még hozzá sikeresen.

Az Érpatakon működő Zsindelyes Pálinkafőzde hét termékkel nevezett be a nemzetközi megmérettetésre, s közülük hat éremmel térhetett haza. Aranyérmes lett a berkenyepálinka, ezüstöt kapott a málna- és a szeder-, s bronzérmes lett a kökény-, a vadmeggy- és a sompálinkájuk.

A kisvárdai Várda–Drink Zrt. bodzapálinkáját arany–, míg szatmári szilva pálinkáját ezüstéremmel díjazta a nemzetközi zsűri, tudtuk meg a két megyei díjazott pálinkafőzdében.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!