Magyarország

2007.12.04. 22:59

Megzavarták a Hanuka ünnepet a Nyugatinál

<p>Budapest - Légvédelmi szirénával és transzparensekkel zavarták meg kedden este a Hanuka ünnepséget a budapesti Nyugati téren.</p>

Az este 6 órától bejelentett ünnepi eseményt negyed hétkor zavarták meg. A rendőrök három embert, köztük a Tomcat néven ismert bloggert előállította. Az ünnepség kezdetén 20-25 árpádsávos zászlót lengető demonstráló jelent meg - mondta a Független Hírügynökségnek a Maszihisz biztonsági vezetője. A szervezők és a rendőrök kérésére azonban félrevonultak.

Néhány perccel később a Tomcat néven ismert blogger és két társa az áruház teraszáról légvédelmi szirénával és egy transzparenssel ismét megzavarták a megemlékezést. Őket a rendőrök előállították. A transzparensen az Eladják Magyarországot felirat volt olvasható. A demonstrálók az izraeli miniszterelnök-helyettes egy október eleji kijelentését bírálták.

Simon Peresz egy tel-avivi gazdasági fórumon akkor úgy fogalmazott, hogy izraeli befektetők gyakorlatilag felvásárolták Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot. A Mazsihisz nem tervez jogi lépéseket az ügyben - tette hozzá a biztonsági vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!