Magyarország

2007.12.21. 06:10

Kedves szavak a csomag mellé

<p>Karácsony az ajándékozás ideje. Sokszor nem is az érték számít, hanem a gesztus. Egy település lakói vagy éppen egy cég dolgozói ebből is érzik, hogy megbecsülik őket, számítanak rájuk.&#160;<STRONG>Dankó Mihály jegyzete</STRONG>&#160;</p>

Manapság mindez pedig még nagyobb súllyal esik a latba, mint korábban.

Számomra feledhetetlen azoknak az idős embereknek a szeme, amikor kiviszik nekik a csomagot, mert az ajándék mellé ilyenkor jár egy pár jó szó is. Sor kerülhet egy kis beszélgetésre, lehetőség van elpanaszolniuk, mi a legnagyobb gondjuk. Akkor van ennek igazi értéke, ha nem kötődik hozzá valamilyen önös cél. Nincs hátsó szándék, nem akarja az ajándékozó elvtelenül megnyerni magának a megajándékozottat.

A munkahely más fogalom, az a második otthonunk! Nap mint nap vásárra visszük érte energiánkat, erőnket, s bizony sokszor az egészségünket is. Nem mindegy tehát, hogy milyen a köszönet. Lehet kedvezőtlen a gazdasági helyzet, lehet pillanatnyi hullámvölgy, azokra az emberekre mindig lehet számítani. Legyen az bármilyen csekélység, csak szívből jöjjön, már meg lehet a dolgozót „venni”. Nem kell ahhoz sok, hogy a képzeletbeli nagy karácsonyfa alatt együtt örüljön munkás, alkalmazott, vezető, tulajdonos, hisz egy az érdeke valamennyinek.
Olvassa Dankó Mihály blogját is, keresse az Öreghalász-t!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!