Magyarország

2007.12.30. 18:38

Holnap megszűnik az Autópálya Rendőrség

<p>Megszűnik a 2004 óta üzemelő Autópálya Rendőrség. Akkor azért hozták létre, mert úgy gondolták, egy külön szervezettel hatékonyabb lesz a munka.</p>

Most viszont éppen azért számolják fel, mert a rendőri vezetés szerint az új autópálya szakaszok átadásával Budapestrőlmár lehetetlen irányítani a munkát. Az önálló Autópálya Rendőrség nem most szűnik meg először. 1991-ben egyszer már létrehozták, aztán egy évvel később megszüntették.

Hivatalosan december 31-én este 6 órától a megyei rendőr-főkapitányságokhoz tartozik majd az autópályák felügyelete. Bencze József, országos rendőrfőkapitány az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy a megyei főkapitányok értik, hogy mi a dolguk, mert korábban már elláttak ilyen feladatokat. Pontosan érzik a felelősséget is, ehhez megkapnak minden feltételt, "pénzt, paripát, fegyvert", ha úgy tetszik, vagyis technikát és létszámot - tette hozzá Bencze József.

A Borsod megyei rendőrök azt mondják, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudnak majd az új rendszerben dolgozni az autópályákon. Lasztóczi Péter, BAZ Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hogy operatívabban tudnak majd reagálni az eseményekre, a helyi kapitányságokkal, illetve a megyei ügyelettel is szorosabb lesz a kapcsolat.

Az elmúlt években Budapestről ellenőrizték és irányították valamennyi autópályán a rendőrök munkáját. Az országos-főkapitány szerint az új sztrádaszakaszok átadásával ez az irányítási rendszer lelassította, és gyakran megnehezítette a mindennapi munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!