Magyarország

2007.11.12. 13:40

Csak értékalapú ingatlanadó lesz

<p>Még a parlamenti zárószavazás előtt eldőlt, hogy marad a múlt hétfőn megszavazott ingatlanadó-szabályozás, vagyis csak értékalapon vethetik majd ki az önkormányzatok 2009-től az új adónemet.</p>

Mindez az Alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén dőlt el, ahol a testület nem találta házszabályszerűnek az Önkormányzati bizottság vonatkozó módosító indítványát.

Egy hete a kormány az SZDSZ és a Fidesz támogatásával leszavazta azt a szocialista módosító indítványt, amely az értékalapú számítás mellett a területelapú számítást is meghagyta volna a szabályozásban.
Az Önkormányzati bizottság azonban múlt héten a Fideszes és az MSZP-s tagok támogatásával ismét benyújtotta a módosító indítványt, koherenciazavarra hivatkozva.

Az ügyben így az Alkotmányügyi bizottságnak kellett döntenie, hogy egyáltalán zavazhat-e az indítványról az Országgyűlés. Az MSZP frakciója hétfő reggeli ülésén úgy döntött: nem támogatja az ismételten benyújtott indítvány elfogadását, így az

Alkotmányügyi bizottság ülésén a kormánypárti többség elutasította az indítvány zárószavazás előtti tárgyalását, holott a Fidesz igennel szavazott és az ellenzéki párt korábban kijelentette: támogatnák az érték és négyzetméter alapján is számolható ingatlanadót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!