önkormányzati választások

2019.10.13. 22:35

A Civil Fórumnál bíznak benne, hogy erősödik a pozíciójuk

Egy Kassai úti vendéglátóipari egységben rendezte meg eredményváróját a Civil Fórum Egyesület. A felső emeleti helység teljesen megtelt, az egyesület szimpatizánsai jókedvűen és bizakodva várták az eredményeket.

Fotó: Matey István

– A viszonylag magas részvételi arány egyik oka a Borkai-botrány, másrészt az, hogy látva, Budapesten mennyire fej-fej mellett haladnak a jelöltek a Fidesz az utolsó pillanatban teljes mozgósítást végzett – árulta el Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület elnöke és listavezetője. – Debrecenre áttérve, nehéz megítélni miként állhatnak a voksok, számításaim szerint 8-9 ezerrel többen járultak a szavazófülkékbe a cívisvárosban, mint 2014-ben. Most kevesebb párt között oszlanak el a szavazatok, azt, hogy kinek jön ez jól, nehéz megítélni. A kampányunk alatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, de külön kell választani, hogy mit érez az ember, és mi lesz a szavazatok számlálása után. A mi egyesületünk két célt fogalmazott meg, a képviselete fenntartását az önkormányzatban, illetve a fiatalítást. Utóbbi már sikerült, hiszen a jelöltjeink egyharmada 30 év körüli. Mi kis szervezet vagyunk, de azt várjuk magunktól, hogy sikerül megragadnunk a testületben, de én abban bízom, hogy a plusz szavazatok a mi bázisunkat erősítették, és ennek következtében akár 2-3 képviselőnk is lehet majd a következő ciklusban – tekintett előre az elnök.

Fiatalok, valamint idősek egyenlő arányban ültek az asztaloknál figyelve a televíziót, és hol viccesen, hol komolyan kommentálták a híreket. Rigó István polgármesterjelölttel beszélgetve kiderült, a civilben vállalkozó fiatalember a jól működő dolgokat nem akarja felforgatni.

– Nem véletlen ez a jó hangulat, az egyesületünkre a családias légkör a jellemző általában is – mutatott rá a polgármester-jelölt. – Három és fél éve találkoztam először az egyesülettel, és rögtön megfogott az a szellemiség, tenniakarás, amely jellemez bennünket. Az embereknek már tele van hócipője a bonyolult megfogalmazásokkal. Egyszerű, és egyenes beszédet akarnak, olyan terveket, amelyek előremutatók, és valóban a közjó javát szolgálják. Bármi történik, én folytatom tovább, amennyiben bizalmat szavaznak nekem az emberek – sportnyelven szólva – akkor sem lesz sorcsere a városházán, hiszen továbbra is számítanék azoknak a szakemberekre, akik az elmúlt 5-10 évben jó munkát végeztek az önkormányzatban.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!