Szurkolói fotók!

2024.06.15. 19:29

Így szurkoltak a nemzeti tizenegynek Debrecenben – szurkolói fotók a Svájc elleni válogatott mérkőzésről

Hatalmas tömeg gyűlt össze a DEAC sportcampusán. A foci-Eb első csoportmeccse azonban nem a magyarok szája íze szerint alakult.

Tóth Huba Elemér

Foci-eb 2024: Rengetegen gyűltek össze, hogy élőben kövessék a magyar labdarúgó-válogatott Svájc elleni mérkőzését

Forrás: Molnár Péter

Immár sorozatban harmadjára szoríthatunk az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely szombaton délután Svájc ellen kezdte meg a szereplését. Természetesen Debrecenben is hatalmas volt az érdeklődés, a kivetítők elé több ezer embert vártak a szurkolói zónákba a vendéglátóhelyek. A cívisvárosban sok helyszínen lehetett együtt szurkolni a nemzeti tizenegynek, a Haon a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sportcampusán tekintette meg a történéseket.

Foci-eb 2024: rengetegen gyűltek össze, hogy élőben kövessék a magyar labdarúgó-válogatott Svájc elleni mérkőzését
Foci-eb 2024: rengetegen gyűltek össze, hogy élőben kövessék a magyar labdarúgó-válogatott Svájc elleni mérkőzését
Forrás: Molnár Péter

Nem úgy alakult, ahogyan azt sokan gondolták

Már két órával a meccs kezdete előtt gyülekeztek a piros és fehér mezes drukkerek, jószerivel nem volt olyan, ki ne latolgatta volna az esélyeket. A nap rendesen pirított, így a büfében a jéghideg sör és fröccs is rendesen fogyott, de volt aki a strand-hangulatot lángossal tette teljessé. A helyfoglalás érkezési sorrendben történt, aki pedig közvetlenül a meccs előtt érkezett meg, annak pad már nem is jutott, és csak a kivetítő előtti terepen ülhetett le.

Az egyik asztalnál az egyik szurkoló azt hangoztatta, hogy 1–1-es végeredményt jósol, de ha a magyarok döntetlennel is kezdenek – hozzátette, hogy a svájciaknak is jó kerete van – a továbbjutás meglehet. A barátja úgy reagált, hogy Szoboszlai Dominik a mérleg nyelve, nem mindegy, hogy a csapatkapitány, hogy tejesít. Egy másik asztalnál is nagyon kiegyenlített játékot vártak, azt mondták, az is benne van a pakliban, hogy a kt válogatott annyira nem bír egymással, hogy gól sem lesz. Azonban a legtöbben mégis reménykedtek, hozzátették, hogy az utóbbi évben mutatott teljesítményt most lehet igazán megkoronázni, Svájc ellen pedig nagyot kell alkotni.

A DEAC-pálya melletti helyszínen rendkívül jó volt a hangulat, a legtöbben talán 2–1-es magyar sikert vártak – de az első tíz percben látottak alapján aztán többen is elbizonytalanodtak. Amikor a mieink bekapták az első gólt, még akkor is sokan legyintettek, és bármennyire is bosszantó volt, fel kellett állni. Sajnos a második találat is a svájciakhoz fűződött, így a félidőben 0–2-es állásnál kicsit mindenki keserű szájízzel állt a padoktól fel.

Többet vártak a szurkolók

A félidőben Benedek és Tamás azt hangoztatta, hogy ugyan nagyon kedvelik a nemzeti együttest, a fiúkból hiányzott a tűz, amin a második játékrészben jó lenne változtatni. – Ott vagyunk a magyar válogatott minden találkozóján, de ez UEFA sorsolásánál több körben is próbáltunk jegyhez jutni – sikertelenül – így aztán a Teniszkét választottuk, hiszen itt mindig jó a hangulat. Mikor eddig idejöttünk, általában mindig nyertek a magyarok, de most nem a mi szánk íze szerint alakul az összecsapás. Mi az utolsó percig bízunk bennük, reméljük a második félidőben visszajönnek a meccsbe – fogalmaztak a srácok, akik szerint a magyarok a negyeddöntőig menetelhetnek. Benedek szerint a spanyolok, Tamás szerint pedig a franciák vagy az angol nyerik majd az Eb-t.

Benedek (feketében), valamint Tamás és barátnője, Böbike (pirosban) a válogatott minden meccsét figyelemmel követi, 
Fotó: Molnár Péter

Aztán találkoztunk Jankával és Botival is. Ők is szerettek volna elutazni Németországba, de ők sem tudtak jegyhez jutni. Janka arról ejtett szót, hogy bérletük is van a Puskás Arénába, de a Nagyerdei Stadionban is látták Szoboszlaiékat. Boti is elmondta, hogy imádja ezt a közeget, de ezzel még sokan vannak így, nem véletlenül gyűltek össze ennyien. Janka reméli, hogy a magyarok nagy meglepetésre akár az Eb-döntőig is juthatnak, Boti szerint pedig a bombaerős németeknek van reális esélye a fináléra.

foci-eb
Boti és Janka számára ez a legtökéletesebb debreceni szurkolói zóna
Fotó: Molnár Péter

Összefutottunk még DVSC-mezt viselő japán fanatikusokkal is. Mint elmondták, sok Loki-meccsen ott vannak a Nagyerdei Stadionba, de a magyar válogatottat is szeretik. Örülnének neki, ha Naoaka Senaga Meldin tényleg Debrecenbe érkezne, de mint elmondták, sok kiváló magyar futballista is van, kedvencük Szoboszlai Dominik. Kiemelték, hogy a magyar drukkerek a japánoknál sokkal szenvedélyesebben követik a labdarúgómeccseket, de ez nagyon tetszik nekik, éppen ezért a következő találkozókat is itt fogják majd megtekinteni.

20240615_Magyar-Svájc szurkolók_MP_HBN-17
A japán srácok áradoztak Magyarországról
Fotó: Molnár Péter

– Még nincs vége, a második félidőben bármi megtörténhet – mondta László a fiának, Lacinak. László a portálunknak azt hangsúlyozta, hogy Debrecenben is nyilván mindenki azt szeretné, hogy a magyarok nyerjenek, de az első negyvenöt percben mutatott játéknál több kell. Laci kiemelte, hogy él-hal a futballért, de kicsit azért is szomorú, mert nem a kedvence, Dibusz Dénes áll a gólvonalon. A szurkolók aztán arról beszéltek, hogy szeretnék, ha az Eb-n minél tovább figyelhetnénk a magyarokat. Laci véleménye alapján a németek vagy franciák döntőzhetnek majd, László számára pedig a dánok a titkos favoritok, de mint kiemelte, a csoportkör után már tisztábban lesz mindenki az erőviszonyokkal.

20240615_Magyar-Svájc szurkolók_MP_HBN-18
Laci és László azért választotta ezt a helyszínt, mert szerették volna minél több emberrel átélni a varázslatos pillanatot a foci-Eb-n
Fotó: Molnár Péter

Szépítettek, élt a remény...

Ahogyan Németországban, a szurkolók Debrecenben is ugyanolyan lelkesedéssel biztatták a válogatottat, amely játéka az első félidőben ugyan nem volt túl biztató, kétgólos hátrányból szűk egy óra után belevetette magát a meccsbe. Varga Barni gólja után eksztázis tört ki a Nagyerdőn, a Teniszke nevű hely "felrobbant" a hangorkántól. Ráadásul a gólt ahányszor visszaismételték, a drukkerek annyiszor ünnepeltek. Csoda volt ez tényleg, de az egy ponthoz még egy találat hiányzott volna... 

Kikaptak a magyarok, a svájciak örülhettek

Még idő is volt az egyenlítésre, ám egy-egy kimaradt helyzetnél kis túlzással valaki még az atlétikai pályát is körbefutotta. A végén mikor Svájc feltette az i-re a pontot, néhányan rögtön felálltak, és hazaindultak. A legtöbben azért megvárták a hármas sípszót, de utána ha nem is volt néma csend, nem is volt túl nagy hangzavar. A szurkolók csalódottan ballagtak haza, ugyanakkor sokan már arra gondoltak, min kell javítani ahhoz, hogy tényleg továbbjussanak a mieink a csoportkörből...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában