Foci-Eb, szurkolói helyzetjelentés

2024.06.15. 10:43

A debreceni különjárat is csupa szív szurkolókkal startolt el az Eb-re – fotókkal, videóval

Rendkívül jó hangulatban utaztak el a magyar fanatikusok Kölnbe, a svájciak elleni csoportmeccsre. A drukkerek megígérték, hogy Szoboszlai Dominikékat győzelembe hajszolják majd a foci-Eb-n.

Tóth Huba Elemér

Debrecenből is elindultak a szurkolók Kölnbe

Forrás: Molnár Péter

Az rendben van, hogy egy foci-Eb-meccs előtt mindenki időben induljon el – de ennyire? Szombaton hajnali négykor valaki a Nagytemplom előtt még éppen egy buliból ment hazafelé, de ezzel egy időben piros-fehér-zöld színekbe öltözött szurkolók a Debreceni Nemzetközi Repülőtér felé vették az irányt – akik onnan Kölnbe, a 15 órakor kezdődő magyar-svájci meccsre utaztak a Wizz Air különjáratával.

Korán is jó hangulatot teremtettek a magyar szurkolók

A drukkerek a sötétben zajt még nem igazán csaptak, legfeljebb bele-belefújtak egy dudába. Felszisszent az első dobozos sör, valaki pedig pálinkával hangolódott az utazásra. Mikor pedig pitymallott, már az első szurkolói rigmusokból is hallhattunk egy-egy szösszenetet. 

A korai órák ellenére nem igazán látszódott senki arcán sem a fáradtság, és bár aranyat nem leltek, azon szerencsések közé tartoztak, akik élőben tekinthetik meg a magyar nemzeti tizenegy bemutatkozását a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Csillogott mindenki szeme, sokak szájából az csengett fel, hogy ők bizony ki fogják szurkolni a Marco Rossi vezette együttes győzelmét.

Szerencsések voltak a jegysorsolásnál

A Debreceni Nemzetközi Repülőtérre a Haon is kilátogatott. Először egy nagycsaláddal találkoztunk, Krisztián elmondta, hogy az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) kegyes volt hozzájuk, mivel a sorsolás után több jegyet is megvásárolhattak, és éltek is a lehetőséggel. Bár a fővárosban élnek, a budapesti repülőjáratról lemaradtak, így a cívisvárosban megszálltak egy éjszakát. – A kedvesemmel, Ilonával mindhárom csoportmeccsre megyünk, míg apósomék, Istvánék csak ma tartanak velünk. A svájciak elleni meccs előtt természetesen elmegyünk a dómhoz, elnézünk a szurkolói zónába, aztán irány a stadion. Mint minden magyar szurkoló, bízunk a továbbjutásban – hangoztatta. Ezt követően a családi körben pedig arról diskuráltak, hogy Lukaku, Mbappé vagy Ronaldo lesz a gólkirály.

20240615_Szurkolói repül?_MP_HBN-1
Krisztián (balra) a csoportkörben minden meccsen biztatja majd a magyar csapatot a foci-Eb-n
Forrás: Molnár Péter

A magyar-svájci meccs az első közös idegenbeli túrájuk

A játékvezetőként is tevékenykedő Tamás a fiával, Tomival utazott el a találkozóra. Elárulták, hogy a repülőjegyet már hónapokkal ezelőtt megvásárolták, de meccsjegyet csak két hete, az UEFA utolsó sorsolásán szereztek. 

A hangulatra bizonyára most sem lesz panasz, rengeteg szurkoló, az ország minden pontjáról megy Kölnbe. Kicsit még álmosak vagyunk, tegnap a tv-képernyő előtt ugyanis követtük, hogy a németek bedarálják a skótokat. Nyilván folyamatosan követni fogjuk az Eb-t, a magyarok meccseit pedig kiemelten figyeljük. Boldogok vagyunk, hogy együtt, élőben nézhetjük meg Szoboszlaiék Svájc elleni találkozóját

 – fogalmaztak. A fiúk hozzátették, hogy már a budapesti rendezésű kontinensviadal mérkőzéseit is megtekintették, de ha tehetik, a magyarok minden összecsapásán ott vannak. Tomi a Svájc elleni nyitányon 2–1-es magyar győzelmet vár, míg édesapja azt mondta, hogy 1–1-es döntetlennel már kiegyezne. Tomi angol–francia Eb-döntőt jósol, Tamás szerint pedig a hazai környezetben bizonyító németek is akár a fináléig menetelhetnek.

20240615_Szurkolói repül?_MP_HBN-2
Tamás és Tomi számára biztosan nagy élmény lesz a mostani túra
Forrás: Molnár Péter

Emlékezetes lesz számukra a foci-Eb

A Csomádon élő Patrik és a Dunakesziben lakó Alex barátokként, a szüleikkel utaznak Kölnbe. Fiatalkoruk ellenére már évek óta követi a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseit. Szerintük Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám góljával 2–1-re nyernek a mieink Svájc ellen. Előbbi drukker Franciaország, míg utóbbi Portugália végső sikerére számít, de titkon azt remélik, hogy Sallai Rolandék minél tovább menetelnek. A szülőktől azt is megtudtuk, hogy az Eb-meccs után nem utaznak rögtön vissza, hiszen vasárnap a kölni állatkertbe látogatnak.

20240615_Szurkolói repül?_MP_HBN-3
A fiatalok is bíznak a magyar győzelemben Svájc ellen
Forrás: Molnár Péter

Végül egy nagy baráti társasággal is szóba elegyedtünk. Ádám megosztotta velünk, hogy a sütőiparban dolgoznak, így a Német Pékszövetség adományozott számukra jegyeket. A közösségből mindannyian azt hangoztatták, hogy azért mennek a mérkőzésre, mert úgy érzik, a magyar válogatott esélyes arra, hogy továbbjusson a csoportból.

Megyünk, és kiszurkoljuk a magyar győzelmet. Biztosan nagy teher van a futballistákon, picit ettől féltem is őket, nehogy rosszul süljön el. Mi nagyon bízunk a sikerben. Kiegyenlítettek az erőviszonyok, itt bármi lehetséges. Szerintem a németek azért más szintet képviselnek, de meg kell mutatni, mit tudunk. Mindent oda kell tenni, hiba nem nagyon fér bele. Egy magyar–francia döntőnek örülnék, ha összejönne

– nyilatkozta Ádám, aki végül hozzátette, már várja, hogy a kölni dómnál megkóstoljon egy német sört. A társaság a svájciak elleni ütközet után visszatér Debrecenbe, de jövő vasárnap Skócia ellen is a helyszínen szurkolnak majd.

20240615_Szurkolói repül?_MP_HBN-4
A társaság már Debrecenben is remek hangulatot teremtett
Fotó: Molnár Péter

Megtesznek mindent a szurkolókért

Az indulás előtt portálunkkal Fodor Péter, a Wizz Air forgalmi és földi kiszolgálási igazgatója és Trubek Zsuzsa, a légitársaság kommunikációs menedzsere is megosztotta gondolatait. – Hónapokkal ezelőtt megnyílt a lehetőség az utasok számára, hogy Kölnbe és Stuttgartba megváltsák jegyüket a szurkolói különjáratra. Nagyon nagy volt az érdeklődés, minden jegy elkelt. Természetesen szurkolunk a magyaroknak, már csak azért is, hátha lesznek még további járatok – ecsetelte Fodor Péter.

20240615_Szurkolói repül?_MP_HBN-5
Fodor Péter örül, hogy minden jegy elkelt a repülőre
Fotó: Molnár Péter

– Mikor kijutott a válogatott az Eb-re, rengeteg szurkoló reménykedett abban, hogy lesz majd különjárat. 

Mi mindig igyekszünk az igényüket kielégíteni, a magyar nemzeti légitársaságként mi is ki szeretnénk kivenni a részünk a sikerből, a drukkerekért megteszünk minden tőlünk telhetőt. Egyénként a játékosokat is mi utaztattuk, nagyon emelkedett volt a hangulat, rendkívül kedvesek voltak velünk, bízunk benne, hogy továbbjutnak a csoportból.

– Összesen kilenc járatunk indult a csoportmeccsekre, ebből hat Budapestről, három pedig Debrecenből. Ha meglesz a továbbjutás, a fanatikusok továbbra is számíthatnak a különjáratra – hangsúlyozott Trubek Zsuzsa.

20240615_Szurkolói repül?_MP_HBN-6
Trubek Zsuzsa is reménykedik a magyar labdarúgók győzelmében
Fotó: Molnár Péter

Elindultak Kölnbe

Az utasok a felszállás előtt speciális piros-fehér-zöld színű túró rudit és arcfestéket is kaptak, amellyel még inkább hangolódtak a nagy napra. A repülőtéren is látszódott, hogy Magyarország futball-lázban ég, fiatalabbak és idősebbek, nők és férfiak egyaránt a csapat sikeréért szorítanak. 

Rendkívül jó hangulatban szállt fel mindenki a repülőre, abban biztosak lehetünk, hogy a csupaszív szurkolók délután Kölnben is kitesznek magukért és nemzetünkért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!